ΕΛΛΑΔΑ

Με απόφαση του υπ. Ναυτιλίας

Άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι της Νέας Περάμου

Την άμεση «αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία της 15ης Νοεμβρίου 2017 στο λιμάνι της Νέας Περάμου» αναλαμβάνει η Γενική Γραμματεία Υποδομών του υπουργείου Μεταφορών, η οποία ορίζεται ως φορέας υλοποίησης του έργου, με απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή.

Να σημειωθεί ότι από την αυτοψία που έκανε στο λιμάνι της Νέας Περάμου κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ), κατόπιν εντολής του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, διαπιστώθηκε η ύπαρξη φερτών υλικών, που έχουν αχρηστέψει μεγάλο τμήμα του. Τα υλικά προήλθαν από αγωγό που καταλήγει στο λιμάνι.

Επιπρόσθετα, ερασιτεχνικά σκάφη που βρίσκονται στον συγκεκριμένο χώρο, είχαν υποστεί καταστροφές, ενώ στους προβλήτες και στα κρηπιδώματα του λιμένα Νέας Περάμου δεν έχουν διαπιστωθεί ζημιές.

Κατόπιν σχετικών εντολών του πρωθυπουργού, την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017, διενεργήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τη συμμετοχή στελεχών του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ ΑΕ), προκειμένου να συντονιστούν οι επόμενες ενέργειες αποκατάστασης των ζημιών και να υπάρξει μια μόνιμη λύση του θέματος, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.

Το έργο, που εκτιμάται ότι θα κοστίσει πολύ λιγότερο από 10 εκατ. ευρώ, θα αναλάβει η Γενική Γραμματεία Υποδομών, η οποία θα προχωρήσει σε βυθομετρική αποτύπωση της λιμενολεκάνης και θα προσδιορίσει τον τρόπο για την απομάκρυνση των φερτών υλικών.

Με την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας ορίζεται επίσης, ότι την μελέτη θα κάνει το Τμήμα Μελετών και Προγραμματισμού της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών, ενώ το έργο θα αναλάβει η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κατασκευής Υδραυλικών και Λιμενικών Υποδομών, του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Η απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας, που εστάλη για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, προβλέπει επιπλέον να δοθούν και όλες οι απαιτούμενες από το νόμο άδειες και εγκρίσεις για το έργο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.