ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί απουσίαζαν οι μάρτυρες

Αναβλήθηκε για την 1η Δεκεμβρίου η δίκη για τα επεισόδια του Πολυτεχνείου

Σε αναβολή οδηγήθηκε η δίκη που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο με 10 κατηγορουμένους που συνελήφθησαν στα επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου την περασμένη Παρασκευή.
Το δικαστήριο οδηγήθηκε σε αναβολή της δίκης - νέα ημερομηνία εκδίκασης ορίσθηκε η 1η Δεκεμβρίου - καθώς από το δικαστήριο απουσίαζαν οι αστυνομικοί που θα κατέθεταν ως μάρτυρες κατηγορίες.

Οι κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι από το περασμένο το Σάββατο και όλοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Συγκεκριμένα οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι αυτές της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της αντίστασης και της παράνομης κατοχής φωτοβολίδων.
Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι και τέσσερις αλλοδαποί και συγκεκριμένα δυο από την Γαλλία, ένας από την Ιταλία και ένας από την Λιθουανία. Σύμφωνα μάλιστα με τη νομοθεσία οι αλλοδαποί κατηγορούμενοι μπορούν να αποχωρήσουν από τη χώρα και να εκπροσωπηθούν στην δίκη από δικηγόρο, δεδομένου ότι αντιμετωπίζουν πλημμελήματα.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Τρίτη, αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή δυο άτομα, που επίσης συνελήφθησαν κατά τα επεισόδια, προκειμένου να απολογηθούν για το κακούργημα της κατοχής εκρηκτικών υλών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.