ΚΟΣΜΟΣ

Αργεντινή: Η κακοκαιρία δυσχεραίνει τις έρευνες για το υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού που αγνοείται στον νότιο Ατλαντικό

Η εξαφάνιση του υποβρυχίου, όπου επέβαιναν 44 μέλη πληρώματος, έχει συγκλονίσει την Αργεντινή. Ο ναύαρχος Κάρλος Σαβάλα κάλεσε τις οικογένειες των μελών του πληρώματος να μην εγκαταλείπουν τις ελπίδες τους.

"Μέχρι στιγμής, το μόνο συγκεκριμένο πράγμα είναι η διακοπή της επικοινωνίας. Μόνο αυτό", είπε μιλώντας στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι A24.

Ο πάπας Φραγκίσκος, που κατάγεται από την Αργεντινή, δήλωσε ότι προσεύχεται συνεχώς να επιστρέψουν σώοι οι ναυτικοί στις οικογένειές τους.

Στις έρευνες μετέχει ένα Hercules C-130 των ενόπλων δυνάμεων ενώ η Αργεντινή δέχτηκε και την προσφορά των ΗΠΑ να στείλουν ένα εξερευνητικό αεροσκάφος της NASA το οποίο στάθμευε στην Ουσουάια.

Το Πολεμικό Ναυτικό εκτιμά ότι η διακοπή της επικοινωνίας ίσως οφείλεται σε βλάβη στο ηλεκτρικό σύστημα. Το πρωτόκολλο ορίζει ότι όταν χάνεται η επικοινωνία τα υποβρύχια πρέπει να ανεβαίνουν στην επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.