ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Χοιρινό στιφάδο με λουκάνικο με πορτοκάλι και φασόλια

 

Υλικά

  • 2 κ.γ. φυτικό λάδι
  • 600 γρ. χοιρινή σπάλα, κομμένη σε μερίδες
  • 150 γρ. λουκάνικο χοιρινό με πορτοκάλι, τεμαχισμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 75 ml. λευκό κρασί
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 200 γρ. φασόλια, μαγειρεμένα
  • 2-3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα.

Την επόμενη ημέρα στραγγίζουμε τα φασόλια, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με καθαρό νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 35 λεπτά, χωρίς να αλατίσουμε.

Αφαιρούμε τα φασόλια από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τα κομμάτια χοιρινό  και  τα τσιγαρίζουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από έξω αλλά όχι να μαγειρευτούν εντελώς εσωτερικά.

Αφαιρούμε το χοιρινό από την κατσαρόλα,  το μεταφέρουμε σε μια ζεστή πιατέλα και αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέτουμε στην ίδια κατσαρόλα το λουκάνικο και το τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Αφαιρούμε το λουκάνικο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη μαζί με το χοιρινό.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά τσίλι στην ίδια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά, μέχρι να μειωθεί η ποσότητα του υγρού κατά ¼.

Προσθέτουμε την ντομάτα και τα φασόλια.

Επιστρέφουμε το χοιρινό και το λουκάνικο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μειωθεί σε όγκο. Προσθέτουμε μερικές  κ.σ. νερό στο μείγμα αν η σάλτσα είναι πολύ στεγνή.

Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, ραντίζουμε με το μέλι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με συνοδεία σκορδόψωμου.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.