ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ήταν μέλος της οργάνωσης μέχρι το 2013

Δίκη της Χρυσής Αυγής: «Η ΧΑ είχε το φάκελο της δολοφονίας Φύσσα πριν ακόμη τελειώσουν οι έρευνες» κατέθεσε ο μάρτυρας

Για «στρατιωτικού τύπου» οργάνωση με σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση μίλησε εκ νέου σήμερα στην κατάθεσή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο προστατευόμενος μάρτυρας, ο οποίος συνέχισε για δεύτερη ημέρα την κατάθεσή του στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας – μέλος της Χρυσής Αυγής μέχρι το 2013 - μίλησε και για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Όπως είπε ο φάκελος της δολοφονίας του αδικοχαμένου μουσικού με τις καταθέσεις των μαρτύρων είχε πάει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια και στον Πειραιά, «όλος, σε φωτοτυπίες», προτού ακόμα τελειώσουν οι καταθέσεις. Μάλιστα, κατέθεσε ότι ο ίδιος γνώριζε τον Πάυλο Φύσσα ο οποίος κατά τη γνώμη του ήταν «άξιος της ... μοίρας του γιατί η μουσική του τον είχε στοχοποιήσει».

Η κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα συνεχίστηκε παρουσία εισαγγελέα και πταισματοδίκη από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΓΑΔΑ. Μέσω ηχητικού συστήματος τηλεδιάσκεψης η φωνή του μάρτυρα έφτανε στο δικαστήριο αλλοιωμένη .

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, πάντως, η υπεράσπιση του κατηγορουμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου υπέβαλλε στο δικαστήριο αίτημα ώστε να να υπάρχει εικόνα του χώρου όπου εξετάζεται ο μάρτυρας, χωρίς όμως εικόνα του προσώπου του. Ακόμη, ζητήθηκε η μαγνητοφώνηση της κατάθεσής του.

Το δικαστήριο μετά και την απορριπτική πρόταση της εισαγγελέως, απέρριψε τα αιτήματα κρίνοντας ότι η παρουσία εισαγγελικού και δικαστικού λειτουργού διασφαλίζει τα δικαιώματα των κατηγορουμένων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.