ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eπτά στους 10 λένε ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση

Δημοσκόπηση: Αγγίζει την αυτοδυναμία η ΝΔ - Διψήφια με την πρώτη η νέα Κεντροαριστερά

Στην έρευνα της Metron Analysis για τα ΝΕΑ στο 68% το προβάδισμα της ΝΔ στην παράσταση νίκης % έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ - Προβάδισμα Μητσοτάκη και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός

Προβάδισμα 8 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα τα ΝΕΑ.

Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 24,9% έναντι 16,9% του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8,8%, Χρυσή Αυγή με 5,2%, ΚΚΕ με 4,2%, Ένωση Κεντρώων με 2,2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,9%, Πλεύση Ελευθερίας με 1,6% και Το Ποτάμι με 1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 10% ενώ 3,4% απαντά άλλο κόμμα και 7,1% άκυρο/λευκό.

Το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διευρύνεται στην εκτίμηση ψήφου καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 35,6% έναντι 24,1% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν: Δημοκρατική Συμπαράταξη 12,5%, Χρυσή Αυγή 7%, ΚΚΕ 6%, Ένωση Κεντρώων 3,1%, ΑΝΕΛ 2,6%, Πλεύση Ελευθερίας 2,3%, Ποτάμι 1,5%.

Η ΝΔ έχει προβάδισμα και στην παράσταση νίκης με 68% έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 23% έναντι 16% του Αλέξη Τσίπρα ενώ «κανένας» απαντά το 43%.

Για την πορεία της χώρας το 72% απαντά ότι κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση με μόνο το 18% να κρίνει ότι είναι προς τη σωστή.

Απαισιοδοξία επικρατεί τέλος και για την πορεία της οικονομίας καθώς το 49% πιστεύει ότι οι οικονομικές συνθήκες τους επόμενους μήνες θα χειροτερέψουν, 34% ότι θα μείνουν ίδιες και 14% ότι θα καλυτερέψουν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.