ΕΛΛΑΔΑ

Η καταβολή των χρημάτων δεν θα γίνει αυτόματα

ΕΦΚΑ: Με αίτηση η επιστροφή εισφορών θανόντων

Σε αναμονή βρίσκονται ακόμα 116.677 συνταξιούχοι του πρώην ΤΕΒΕ, οι οποίοι θα λάβουν αύριο τα ποσά των επιστροφών των εισφορών ασθενείας, που εσφαλμένα παρακρατήθηκαν.

Συγκεκριμένα, εξαιτίας τεχνικών λόγων, οι επιστροφές δεν πιστώθηκαν σήμερα, αλλά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως το μεσημέρι της Παρασκευής, την 1η Δεκεμβρίου 2017.

Για όλους τους άλλους συνταξιούχους τα χρήματα τα πιστώθηκαν κανονικά και δε διαπιστώθηκε κανένα λάθος. Ο αρμόδιος υπουργός είχε βεβαιώσει ότι επιστροφές θα λάβουν και οι κληρονόμοι των θανόντων, αλλά δεν είχε γίνει γνωστό με ποια διαδικασία.

Τελικά η καταβολή δε θα γίνεται αυτόματα, αλλά κατόπιν αιτήσεως στον ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα η σχετική εγκύκλιο προβλέπει για περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων από 01/01/2012 έως 30/06/2016, τα ποσά θα αποδίδονται στους νόμιμους κληρονόμους ύστερα από αίτηση που υποβάλλουν στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Το ίδιο θα ισχύσει για συντάξεις σε αναστολή μόλις αυτές επαναχορηγηθούν.

Στις περιπτώσεις που η έναρξη συνταξιοδότησης ανατρέχει σε χρονικό διάστημα έως τις 30/06/2016, τα δικαιούμενα ποσά, μαζί με τα αναδρομικά, θα καταβληθούν αυτόματα κατά την πρώτη πληρωμή της σύνταξης.

Παράλληλα, εντός του Δεκεμβρίου θα καταβληθούν σε μερίδα συνταξιούχων ποσά που τυχόν αναλογούν σε επιστροφή εισφορών για το δίμηνο Νοέμβριος- Δεκέμβριος 2011.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.