ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Φακές με λουκάνικα Φρανκφούρτης

 

Υλικά

  • 1 φλ. (225 γρ.)  φακές
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα, τεμαχισμένη
  • 1 πράσο, τεμαχισμένο
  • 1 καρότο, τεμαχισμένο
  • 1 σέλερι, τεμαχισμένο
  • 110 γρ. μπέικον,
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 6 ¼ φλ. νερό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο + επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 225 γρ.λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε πολύ καλά τις φακές κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο  και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Ρίχνουμε την πατάτα, το πράσο, το καρότο, το σέλερι, το μπέικον και τα φύλλα δάφνης.

Προσθέτουμε τις φακές και το νερό και μαγειρεύουμε, μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Ξαφρίζουμε την επιφάνεια και σιγοβράζουμε με την κατσαρόλα μισοσκεπασμένη για 45-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.

Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το κομμάτι του μπέικον, το κόβουμε σε κύβους και το βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το μαϊντανό, τα λουκάνικα Φρανκφούρτης, αλάτι και πιπέρι.

Σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη και αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης.

Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.