ΚΟΣΜΟΣ

Ανακοίνωση

Η Χεζμπολάχ χαιρετίζει ως «θετικές» τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Χαρίρι

Η φιλοϊρανική, σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ χαιρέτισε σήμερα την επιστροφή στη Βηρυτό του πρωθυπουργού του Λιβάνου Σάαντ Χαρίρι, που θεωρείται "προστατευόμενος" της Σαουδικής Αραβίας, χαρακτηρίζοντας "θετικές" τις δηλώσεις που έκανε αναφορικά με την έναρξη διαλόγου μεταξύ των δύο αντιπάλων πλευρών.

Στις 4 Νοεμβρίου ο Χαρίρι προκάλεσε πολιτική κρίση όταν παραιτήθηκε, ενώ βρισκόταν στο Ριάντ, επικαλούμενος την ανάμιξη του Ιράν και της Χεζμπολάχ στις εσωτερικές υποθέσεις του Λιβάνου και τις επεμβάσεις τους στις συγκρούσεις της ευρύτερης περιοχής.

Αφού παρέμεινε για ένα διάστημα στη Σαουδική Αραβία, ο Χαρίρι επέστρεψε την Τρίτη στη Βηρυτό και ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την παραίτησή του, κατόπιν αιτήματος του προέδρου του Λιβάνου Μισέλ Αούν.

Η Χεζμπολάχ "εκφράζει τη μεγάλη ικανοποίησή της για τις πολιτικές εξελίξεις" ανέφερε μια ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής ομάδας της οργάνωσης. "Η επιστροφή του επικεφαλής της κυβέρνησης, οι θετικές δηλώσεις του και η διαδικασία των διαβουλεύσεων σηματοδοτούν την πιθανότητα μιας επιστροφής στην ομαλότητα", τονίζεται στην ανακοίνωσή αυτή.

Αμέσως μετά την επιστροφή του ο Χαρίρι ζήτησε να υιοθετήσει ο Λίβανος μια "πολιτική αποστάσεων" από τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή. Η Χεζμπολάχ έχει εμπλακεί στον πόλεμο στη γειτονική Συρία, στο πλευρό του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.