ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ. Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ, ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ...

Αναμφίβολα η κάλπη της κεντροαριστεράς έκρυβε εκπλήξεις. Και η συμμετοχή ήταν μεγάλη (περίπου 210.000 άνθρωποι ψήφισαν) όπως μεγάλη ήταν και η διαφορά (περίπου 18%) που εξασφάλισε η Φώφη Γεννηματά (43%) από τον δεύτερο Νίκο Ανδρουλάκη (25%). Έκπληξη είναι και το γεγονός πως τον Σταύρο Θεοδωράκη δεν τον ψήφισε ούτε το 10% των ψηφοφοριών του Ποταμιού. Όπως επίσης έκπληξη είναι και το ότι τον Γάτσιο και τον Τζιώτη τους ψήφισαν λιγότεροι από αυτούς που υπέγραψαν για την υποψηφιότητά του, ενώ τον Πόντα δεν πήγε να τον ψηφίσει το 85% όσων είχαν σταυρώσει το κόμμα του (ΕΔΕΜ) στις εθνικές εκλογές. Ακόμη έκπληξη είναι το χαμηλό ποσοστό (περίπου 9%) που συγκέντρωσαν αθροιστικά οι πέντε (Γάτσιος, Πόντας, Ραγκούσης, Τζιώτης) επονομαζόμενοι και "ψιλοί υποψήφιοι" . Και σαφέστατα έκπληξη συνιστά το αποτέλεσμα που δίνει στους δύο μη πασόκους υποψήφιους (Θεοδωράκης, Καμίνης) ένα γλίσχρο 22%.

Το άνοιγμα της ΔΗΣΥΜ, σε ψηφοφόρους πέραν των παραδοσιακών του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν το αναμενόμενο. Ναι, υπήρξε συσπείρωση όμως ήταν συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ. Οι κομματικοί Φώφη, Ανδρουλάκης και Μανιάτης συγκέντρωσαν το 72% των ψήφων. Βεβαίως, είναι στο χέρι της νέας ηγεσίας που θα εκλεγεί, την ερχόμενη Κυριακή, και του νέου φορέα που κάποια στιγμή θα συγκροτηθεί να μετατρέψουν -με σχέδιο, πολιτικές και συμμαχίες- την συσπείρωση σε δύναμη αναγέννησης της Κεντροαριστεράς.

Πλέον είναι στο χέρι της Φώφης, αφού αυτή εκτός δραματικού απροόπτου θα εκλεγεί στις 19 Νοεμβρίου, αν η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη θα πάρει διψήφιο ποσοστό στις βουλευτικές εκλογές όταν αυτές γίνουν και αποχτήσει λόγο στα της διακυβέρνησης της χώρας, ή αν θα παραμείνει καθηλωμένη στη ζώνη του πολιτικού λυκόφωτος. Οι πολίτες έκαναν το χρέος τους. Έστειλαν τα μηνύματά τους. Προς όλους. Και κει που πρέπει. Τώρα, είναι η ώρα των ηγεσιών να δράσουν.

Οι 210.000 εμπεριέχουν δυναμική. Η αυξημένη συμμετοχή δείχνει ότι οι πολίτες θέλουν έναν ισχυρό πόλο ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Το διατράνωσαν ανοίγοντας στη Φώφη Γεννηματά το δρόμο. Και οπωσδήποτε η αυξημένη συμμετοχή στέλνει ένα μήνυμα και προς την κυβέρνηση αφού σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι στα πολιτικά τους μηνύματα περιέγραφαν την ψηφοφορία και ως απόρριψη της υφιστάμενης κυβερνητικής πολιτικής. Και επιπροσθέτως, στην Κουμουνδούρου θα πρέπει να ανησυχούν επειδή η θετική ψυχολογία που διαμορφώνεται στο χώρο της κεντροαριστεράς μπορεί να οδηγήσει στον, σταδιακά έστω, επανατρισμό εκείνων των πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που έχουν απογοητευθεί από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Αλλά είναι μήνυμα και για την αξιωματική αντιπολίτευση αφού και οι δύο υποψήφιοι (Καμίνης και Θεοδωράκης) που προτιμούσε, όπως λένε οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο των εκλογών η ηγεσία της, προκειμένου να είναι πιο εύκολος ο σχηματισμός κυβέρνησης σε περίπτωση που δεν υπάρχει αυτοδυναμία, έμειναν εκτός νυμφώνος. Σε κάθε περίπτωση η ενίσχυση της Κεντροαριστεράς συνιστά πρόβλημα και για τα δύο μεγάλα κόμματα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, επειδή αφενός μπορεί να επαναπατρίσει ψηφοφόρους που είχαν πάρει στον ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου μπορεί να στερήσει κρίσιμες ψήφους από το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εφεξής, το στοίχημα για την Κεντροαριστερά είναι να παραμείνει ενωμένη. Αν δεν προχωρήσει η ίδρυση του νέου φορέα και τσακωθούν θα υπάρξει απογοήτευση, ιδιαίτερα στους φιλελεύθερους και κεντρώους ψηφοφόρους που ήλπιζαν, και υποθέτω συνεχίζουν να ελπίζουν, να υπάρξει αποπασοκοποίηση. Είναι κρίσιμο την ερχόμενη Κυριακή να είναι εξίσου αθρόα η συμμετοχή. Αν οι ψηφοφόροι ιδίως του Καμίνη και του Σταύρου δεν προσέλθουν να ψηφίσουν θα δοθεί η εντύπωση ότι πρόκειται για ένα εσωκομματικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, η Γεννηματά με το ποσοστό που πήρε δεν χρειάζεται να ανησυχεί. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά της από τον Ανδρουλάκη και τόσο μικρή η απόσταση από το 50%+1 που το πιθανότερο είναι στο δεύτερο γύρο να μεγαλώσει η διαφορά. Είτε επειδή οι ψηφοφόροι των Καμίνη, Θεοδωράκη θα απέχουν, οπότε η αποχή θα ευνοήσει εκ των πραγμάτων την Φώφη που είναι πρώτη. Είτε γιατί Καμίνης Θεοδωράκης και λοιποί δεν θα δώσουν "γραμμή" να ψηφιστεί ο Ανδρουλάκης, αντίθετα μάλλον θα κλείνουν διακριτικά το μάτι στη Φώφη. Ενώ δεν αποκλείεται να ταχθεί ανοιχτά υπέρ της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου, που στη χθεσινή αναμέτρηση δεν είχε ταχθεί υπέρ κάποιας υποψηφιότητας ούτε είχε δώσει "γραμμή" στα μέλη και τους φίλους του ΚΙΔΗΣΟ.

Εν κατακλείδι, η συμμετοχή ήταν όντως μεγάλη, όχι όμως και εντυπωσιακή όπως παρουσιάζεται. Κινήθηκε στις αρχικές προβλέψεις των ειδημόνων περί τα εκλογικά και όχι στις χαμηλές προσδοκίες του τελευταίου δεκαημέρου. Οι 200.000 είναι το 1/3 των περίπου 600.000 που έλαβαν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και το 1/4 του Ιανουαρίου 2015. Μια φυσιολογική αναλογία αφενός επειδή η συμμετοχή είναι στην κουλτούρα της κεντροαριστεράς και αφετέρου επειδή στο χθεσινό εκλογικό σώμα θα πρέπει να περιλάβουμε και απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που έλκουν την καταγωγή τους από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και πολίτες του λεγόμενου μεσαίου χώρου και της μεσαίας τάξης που θέλουν να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση για τις φορομπηχτικά μέτρα και τις υφεσιακές της πολιτικές.

Σε κάθε πάντως περίπτωση οι 210.000 ψηφοφόροι ενισχύουν αποφασιστικά την ΔΗΣΥ στην προσπάθεια της να διεκδικήσει στις επόμενες εκλογές μια καλύτερη και πιο ισχυρή θέση στο πολιτικό, αλλά και το κυβερνητικό σύστημα εξουσίας. Εφεξής, όχι μόνον δεν θα μπορούν να την αγνοούν, αλλά θα είναι υποχρεωμένοι να την υπολογίζουν. Με το χθεσινό αποτέλεσμα η επόμενη μέρα στην κεντροαριστερά αποχτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Η Γεννηματά, θριάμβευσε και εκτός δραματικού απροόπτου στις 19 Νοεμβρίου θα εκλεγεί ενδεχομένως και με ποσοστό που θα προσεγγίζει ή και θα ξεπερνά το 60%. Ο Ανδρουλάκης εξέρχεται ισχυρός έχοντας εγγράψει ηγετική υποθήκη για το μέλλον. Ο Καμίνης από δήμαρχος σε αποδρομή γίνεται, με το ποσοστό που πήρε, ένας σοβαρός πολιτικός παράγοντας.

Μεγάλος χαμένος αποδεικνύεται ο Θεοδωράκης, όχι τόσο επειδή ήλθε τέταρτος όσο για το ποσοστό που κατέγραψε. Προφανώς οι εναπομείναντες οπαδοί του είτε είναι κεντροδεξιοί και δεν πήγαν να ψηφίσουν είτε συνεχώς λιγοστεύουν, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις. Το σίγουρο είναι ότι το Ποτάμι τελείωσε και απλώς οι βουλευτές του θα περιμένουν τον χρόνο μέχρι τις εκλογές για να περιληφθούν στα ψηφοδέλτια του νέου φορέα ή να κάνουν άλλες επιλογές.

Οι υπόλοιποι πέντε υποψήφιοι πέραν της αναγνωρισιμότητας ουδέν άλλο επέτυχαν. Τα ποσοστά τους είναι αμελητέα για να επηρεάσουν τις εσωκομματικές καταστάσεις και μάλλον δεν πρόκειται, όπως κάποιοι ήλπιζαν, να πλασαριστούν, λόγω της συμμετοχής τους στην κούρσα διεκδίκησης της αρχηγίας, στη νέα ηγετική ομάδα που θα διαμορφωθεί.

14 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. geogou 12:45 18/11/2017

  Δάσκαλε, νομίζω πως το αποτέλεσμα δεν είναι κακό για τον Μητσοτάκη. Η αδυναμία να ανανεωθεί ο χώρος της Κ/Α και να μείνει στα περιοριστικά όρια του «ΠΑΣΟΚ και κάτι ακόμα» θα οδηγήσει τους «μεταρρυθμιστές» που «ζούσαν» πολιτικά στις παρυφές του χώρου στην αγκαλιά του ΚΜ. Δεν αποκλείεται σε τέτοιο βαθμό που να του δώσει ακόμα και αυτοδυναμία.

 2. Το 43 της Φώφης που ξεκίνησε από 49 πήγε 45 και έγινε 41(?) μήπως μπορούμε να μάθουμε πόσο είναι τελικά με το 100% των ψήφων; Γιατί δεν βγάζουν τελικά αποτελέσματα με το 100%; Δυστυχώς δεν αλλάζει το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Κολλημένο στη μιζέρια. Τα ίδια γίνανε και με ΓΑΠ – Βενιζέλο, ποτέ δεν βγάλανε τελικά.

 3. alex 1:34 15/11/2017

  Ναι, θα βγει η Φώφη, αλλά για να πάει μπροστά ο νέος φορέας και να ξεφύγει από το 5% χρειάζεται και ο Νίκος που τραβάει τη νέα γενιά, έχει σοβαρές προτάσεις για τα θεσμικά, όπως ο εκλογικός νόμος και η λειτουργία του κόμματος, και παραμένει συνεπής στο χώρο εδώ και 20 χρόνια.

  • Μανος 15:47 15/11/2017

   Alex, με αυτα που εχουν κανει και εχουν πει οι διαφοροι στον περελθον για Παπανδρεου, εγω που ειμαι Παπανδρεϊκος τι να ψηφισω? Φωφη ή Ανδρουλακη??

 4. Με βαριά καρδιά πάμε στον β γύρο να ψηφίσουμε Ανδρουλάκη. Το παν τώρα είναι να μη βγει η Φώφη, αφού δεν τα πήγαν καλά οι μη πασοκικοί υποψήφιοι. Ο Ανδρουλάκης είναι ο μόνος που μπορεί να διευρύνει το κοινό του νέου κόμματος και να απευθυνθεί και σε κάποιο κόσμο της παραγωγής και της μεσαίας τάξης, εκτός δηλαδή από τους συνταξιούχους ΔΕΚΟ και τους ογδοντάρηδες (πολλοί εκ των οποίων είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ το ’15) που πήγαν χτες μαζικά να σταυρώσουν τη Φώφη.

 5. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΓΕΝΙΑΣ.
  Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΑ ΝΑ ΝΑΙ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
  ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΝΙΚΟΣ. ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ!

 6. Z 18:08 13/11/2017

  Για να μάθει ο κόσμος τι πραγματικά συμβαίνει: Ψήφισαν περίπου 50.000 αλλά η Φώφη (επάγγελμα: κόρη Γεννηματά) σε συνεννόηση με τον Ανδρουλάκη (επάγγελμα: κοματόσκυλο, γιουσουφάκι του Βενιζέλου) είδαν ότι αν έλεγαν την αλήθεια δεν θα μπορούσαν να πείσουν ούτε τους αφελείς που τους ψήφισαν την προηγούμενη φορά στις εκλογές. Έτσι συμφώνησαν να τετραπλασιάσουν τους ψηφοφόρους, κρατώντας σταθερή τη μεταξύ τους αναλογία. Για τους υπόλοιπους υποψήφιους δεν παίρνω όρκο ότι έδωσαν σε όλους ότι πήραν και ειδικά στους τελευταίους. Επειδή όμως οι πολίτες είναι «Μοσχάρια» που λέει και ο Λεβέντης (ειδικά και επειδή τον ψηφίζουν) πιστεύουν ότι ξαφνικά σηκώθηκαν 200.000 να πάνε να ψηφίσουν το φάντασμα του κάποτε ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ κινήματος. Όποιος έχει τα κότσια ας μου αποδείξει ότι ψήφισαν τόσοι, ας δώσει τα ονόματα και τα στοιχεία όσων ψήφισαν. Όταν όλα είναι μυστικά και το κόμμα των κυνηγών λέει ότι ψήφισε 1 εκατομμύριο στις εσωκοματικές του εκλογές. Μία μόνο ερώτηση για τη, συνταξιούχο διορισμένη σε τράπεζα με απολυτήριο Δημοτικού, Φωφούλα: Η κεντροαριστερά είναι πιο αριστερή του Κούλη ή εννοεί αριστερά της Χρυσής Αυγής;

 7. … που πήρε στη Κρήτη όσο ο Ανδρουλάκης και ο Θεοδωράκης μαζί…. Μήπως ξεχάσατε τι μας λέγατε… Κατά τα άλλα πολύ βαριά στο 41, κι ας προσπάθησαν Χατζηνικολάου, Χατζής, Τρέμη, προβοκάτορες κλπ. Καλό βόλι την Κυριακή!

 8. ψήφος στον Ανδρουλάκη – να δούμε κάτι καινούργιο, να μπει φρέσκος αέρας

  • Manos 16:12 13/11/2017

   Μαυρο στην Φωφη και Ε.ΣΤ.,
   Οχι δεν ειναι αυτο που νομιζετε αλλα απλα κατι θυμωμουνα και εψαξα και το βρηκα, ετσι για να μην ξεχνιωμαστε και να γινει σωστα η ανανεωση!!!
   —————-
   Μύλος με δήλωση Ανδρουλάκη κατά Γιώργου Παπανδρέου για συνεργασία με κόμμα ακροδεξιάς

 9. Manos 9:55 13/11/2017

  Καποιος χθες που ειπα οτι θα κατσω καναπε, μοθ ειπε οτι μπορει να παθβ καταθληψη. Τελικα πηγα και ψηφισα οχι γιαυτο που υπαινηχθη ο φιλος αλλα για την παρουσια και μονο και φυσικα τον ωηφο τον εριξα σε εναν εκτος συναγωνισμου υποψηφιο. Τι εγινε λοιπον?? Συμγωνα και με τα γραφομενα του Φελνικου, καμια προσελκυση νεων ψηφοφορων!!!! Φαβαμαι αλλα θα δικαιωθουν οσοι υποστηριξαν και υπιοστηριζουν οτι μια τρυπα στο νερο θα γινοταν. μενει να το δουμε στις επομενες δημοσκοπισεις. Και επειδη εχουμε καυρασει το θεμα, ας το ξαναπουμε για τελευταια φορα οτι χωρις Παπανδρεου ειναι σουπα ειναι νεροβραστη και αναλατη.

  • Ε.Στ. 13:21 13/11/2017

   Γιατί δεν το λεγες από την αρχή, βρε χρυσό μου παιδί, ότι χωρίς Παπανδρεϊκή υποψηφιότητα δεν σημαίνουν για σένα τίποτα οι εκλογές; Τα ρέστα ζήτησέ τα από τον ίδιο τον Παπανδρέου για την απόλυτη εξαφάνισή του όλο αυτό το διάστημα. Δεν σε εντυπωσίασε που δεν υπήρχε ούτε ένας υποψήφιος από το ΚΙΔΗΣΟ, ούτε καν μια ανοιχτή, θαρραλέα κουβέντα στήριξης κάποιου άλλου υποψηφίου; Να μου το θυμηθείς ότι στον δεύτερο γύρο θα είναι λαλίστατος.

 10. freeman 9:07 13/11/2017

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΗΓΕΣΙΑΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ) ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝ Η ΑΠΟΧΗ ΜΟΙΥ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ τον 01/2012-01/2015 συναινούσαν στο ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟ «ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ 2010-2011» .

  Με βαριές κουβέντες μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου για τον Κώστα Καραμανλή, χαρακτηρίζοντας τον «λιποτάκτη, ανεύθυνο και μοιραίο». Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός επιμένει ότι αυτός ήταν που μας οδήγησε στα χέρια των δανειστών.
  Ο κ. Παπανδρέου σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» σε ερώτηση για τα μνημόνιο εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κώστα Καραμανλή.

  Η ερώτηση ήταν: «Πάντως, τον Αύγουστο του 2018 θα βγούμε από το μνημόνιο, στο οποίο εσείς μας βάλατε; Τι απαντάτε»;

  Και η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου είχε ως εξής: «Μήπως να αλλάξετε την ερώτηση σας; Γιατί η αλήθεια είναι, μιας και γι’ αυτήν μιλούσαμε πριν, ότι στο μνημόνιο μπήκαμε γιατί η χώρα έπρεπε, προκειμένου να μη χρεοκοπήσει και να μην εγκαταλείψει την Ευρώπη, να καταφύγει σε αναγκαστικό δανεισμό.

  Δεν υπερδιπλασίασα εγώ το χρέος, ούτε και άφησα πίσω μου έλλειμμα 36 δις ευρώ. Στο Συμβούλιο Κορυφής του Οκτωβρίου 2011 εξασφάλισα τη συμφωνία που οδήγησε σε μείωση του χρέους κατά τουλάχιστον 100 δις ευρώ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το αύξησε κατά 80 δις. Ο κ. Καραμανλής δε, εγκλημάτησε κατά των Ελλήνων και της χώρας».

  Για να προσθέσει ότι συνεχίζει να επιμένει πως «ο κ. Καραμανλής μας οδήγησε στα χέρια των δανειστών. Και δεν έχει αισθανθεί καν την ανάγκη να απολογηθεί. Λιποτάκτης, ανεύθυνος και μοιραίος».

  Πηγή: tokinima.gr

 11. — TON ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΘΡΙΑΜΒΟ ΚΑΤΗΓΑΓΕ Ο ΤΖΙΩΤΗΣ…..
  — ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΥΣΘΕΩΡΗΤΟ 0,19% Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΧΑΡΑΞΗΣ
  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
  — ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΟΦΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
  ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ : ΤΟΝ ΤΖΙΩΤΗ
  — ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΟΔΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΡΟΔΗΛΗ Η ΣΕ
  ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ.
  — ΑΞΙΟΣ. ΑΞΙΟΣ. ΑΞΙΟΣ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.