ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η ΦΩΦΗ ΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΑΛΛΑ Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΗΣΕ. ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕΦΕΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ...

Η Φώφη Γεννηματά εξελέγη, ως αναμένετο, Πρόεδρος στον υπό σύσταση φορέα της Κεντροαριστεράς. Νικητής όμως της χθεσινής αναμέτρησης ανεδείχθη ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο νεαρός ευρωβουλευτής έλαβε το 44% των ψήφων, όταν ακόμη και οι πλέον απαισιόδοξοι της Φώφης δεν περίμεναν ότι η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πέσει κάτω από το 60%.

Το αποτέλεσμα 56% - 44% ουσιαστικά διαιωνίζει το διχασμό που ξεκίνησε στη Χαριλάου Τρικούπη όταν η Γεννηματά έδιωξε τον γραμματέα Ξεκαλάκη και διέλυσε  την Κεντρική Επιτροπή, που ήταν της επιρροής Ανδρουλάκη. Πλέον θα είναι δύσκολο στη Φώφη Γεννηματά και τους συνεργάτες της να αγνοήσουν τον "συσχετισμό" του Νίκου Ανδρουλάκη. Ακόμη χειρότερα θα ταλαιπωρηθεί η ΔΗΣΥ εάν, όπως προφητεύουν οι ακραίοι των δύο επιτελείων, ξεκινήσει εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στην ηγεσία του και την πανίσχυρη πλέον μειοψηφία.

Η Φώφη εξελέγη αρχηγός αλλά έβαλε πολλούς μπελάδες στο κεφάλι της. Αυτό που νόμιζε ότι απέφευγε -την ομάδα Ανδρουλάκη- προκηρύσσοντας συνέδριο και μεταφέροντας την πολιτικοργανωτική λειτουργία από το ΠΑΣΟΚ, όπου ο Ανδρουλάκης είχε δύναμη, στη ΔΗΣΥ, όπου ο Ανδρουλάκης δεν είχε οργανωτική δύναμη ούτε καν παρουσία, το βρίσκει μπροστά της.

Τώρα ο Ανδρουλάκης όχι μόνον θα έχει παρουσία στη ΔΗΣΥ και το νέο φορέα που κάποια στιγμή, πιθανότατα την Άνοιξη, θα ιδρυθεί, αλλά θα είναι και ισχυρή συνιστώσα καθώς την πρώτη Κυριακή ήλθε δεύτερος, με ποσοστό κοντά στο 25% ξεπερνώντας τόσο τον επικεφαλής του Ποταμιού όσο και τον δήμαρχο Αθηναίων, οι οποίοι εφέροντο να έχουν περισσότερες ελπίδες από αυτόν για να πάνε ραντεβού με τη Φώφη στον χθεσινό δεύτερο και τελικό γύρο.

Βεβαίως, αρχηγός είναι η Φώφη και αυτή θα κάνει κουμάντο. Όμως οι αποφάσεις της θα περνάνε από πολλά κόσκινα. Περισσότερα απ' ότι προηγουμένως.

Εκτός από τον Ανδρουλάκη θα έχει τον Καμίνη, ο οποίος συγκροτεί πολιτική κίνηση προκειμένου το ποσοστό που έλαβε στις 12 Νοεμβρίου να εκφραστεί και οργανωτικά, αλλά και τον Θεοδωράκη που ηγείται του Ποταμιού. Σ' αυτούς πρέπει να προστεθούν οι Παπανδρέου (ΚΙΔΗΣΟ), Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ), ο Πόντας (ΕΔΕΜ) και Τούντας-Διακουλάκης από τις Κινήσεις Πολιτών, που αποτελούν την ηγεσία της ΔΗΣΥ.

Μ' άλλα λόγια η Φώφη είχε το "μαγαζί" και την ησυχία της και τώρα κινδυνεύει να πάθει ημικρανία όταν απέναντί της θα κάθονται μια ντουζίνα διαφορετικών απόψεων άνδρες, οι οποίοι ταυτοχρόνως θα ηγούνται κομμάτων και κινήσεων.

Το χθεσινό αποτέλεσμα επιβεβαίωσε ότι στην Κεντροαριστερά αρχίζουν και επενδύονται ελπίδες. Μπορεί να πήγαν λιγότεροι από τις 210.000 να ψηφίσουν όμως και οι 155.000 είναι σοβαρό νούμερο στις γκρίζες εποχές που ζούμε και ιδιαίτερα όταν επιτυγχάνεται στις καιρικά δύσκολες συνθήκες και μετά τα όσα θλιβερά συνέβησαν στη Νέα Πέραμο και την Μάντρα Αττικής. Η Φώφη Γεννηματά κράτησε τις δυνάμεις της αφού έλαβε τις ίδιες περίπου ψήφους (85.000) με την πρώτη Κυριακή, όμως δεν ήταν αυτό που περίμενε όταν μάλιστα ο Ανδρουλάκης πήρε περίπου 15.000 περισσότερες (από 51.000 πήγε στις 65.000). Σε επίπεδο ποσοστών η Φώφη ανέβηκε 15 μονάδες (από το 41% στο 56%) και ο Ανδρουλάκης 20 (από το 24% στο 44%). Άνοδος που δεν ήταν όμως αρκετή για να κάνει την μεγάλη έκπληξη και να κόψει αυτός το νήμα της δεύτερης Κυριακής.

Σίγουρα, το γεγονός ότι η Φώφη εξελέγη με την προσέλευση να είναι κατά περίπου 55.000 μικρότερη και με ποσοστό μικρότερο του αναμενομένου δίνει επιχειρήματα στους αντιπάλους της για να την "γρατσουνίσουν", όμως τα ποσοστά εκλογής μετά από λίγο καιρό κανείς δεν θα τα θυμάται. Είναι όπως στις ψηφοφορίες για τις Κεντρικές Επιτροπές των κομμάτων. Ανήμερα και την επομένη του αποτελέσματος οι εφημερίδες γράφουν τη λίστα των εκλεγέντων με βάση τη σταυροδοσία και εκτός από τον πρώτο σε σταυρούς επιδαψιλεύουν τιμές και στην πρώτη δεκάδα. Αργότερα κάθε φορά που γίνεται αναφορά στην Κεντρική Επιτροπή τα ονόματα αναφέρονται ονομαστικά και όχι σταυροδοτικά.

Η Φώφη θα κριθεί από την ικανότητά της να συγκροτήσει το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς διευρύνοντας τα όρια του ΠΑΣΟΚ, το οποίο σίγουρα είναι η βασική συνιστώσα αλλά όχι και η μοναδική. Ο Παπανδρέου, ο Θεοδωράκης, ο Ανδρουλάκης, ο Καμίνης και οι οπαδοί τους αναμένεται να παίξουν ρόλο στην ανασυγκρότηση του χώρου που βρίσκεται ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Η Γεννηματά δεν μπορεί, όπως αναγνωρίζουν και άνθρωποι από το στενό της περιβάλλον, να συνεχίσει να στηρίζεται αποκλειστικά στους συνεργάτες της στο ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να εμπλουτίσει τη σύνθεση των οργάνων που θα λαμβάνουν τις αποφάσεις και των επιτροπών που θα επεξεργαστούν τις θέσεις του νέου φορέα. Και θα το κάνει σύντομα, λένε οι πληροφορίες και πάντως πριν το ιδρυτικό συνέδριο, το οποίο ενδεχομένως θα καθυστερήσει για την Άνοιξη.

Κυρίως όμως η εκλεγμένη πρόεδρος της ΔΗΣΥ θα κριθεί στην κάλπη των εθνικών εκλογών. Αν καταφέρει να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά του νέου φορέα προκαλώντας ρήγμα στο δίπολο αριστερά-δεξιά η καρέκλα της δεν θα αντιμετωπίσει κραδασμούς. Αν αντίθετα ο δικομματισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ κινηθεί σε υψηλά ποσοστά θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα, χωρίς να αποκλείεται και η πιθανότητα η σημερινή εκλογή της να αποδειχθεί μεταβατική. Για να φτάσει ή και να ξεπεράσει το 13% που είχαν πάρει αθροιστικά Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ τον Ιανουάριο του 2015 θα πρέπει αφενός να γκρεμίσει τα φράγματα με τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να γίνει πιο εύκολη η επιστροφή οίκαδε πρώην ψηφοφοριών του ΠΑΣΟΚ και αφετέρου να ορθώσει ανάχωμα στη φυγή ψηφοφόρων του Κέντρου προς τη ΝΔ. Αυτό σημαίνει νέες προγραμματικές επεξεργασίες, καινούργιο εθνικό αφήγημα, διαφορετικές πολιτικές και ισχυρές κοινωνικές συμμαχίες.

Σ' αυτά θα κριθεί η Φώφη Γεννηματά, αλλά και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μπορεί να μην εξελέγη ενέγραψε όμως υποθήκη διαδοχής. Σε κάθε πάντως περίπτωση και εν κατακλείδι: Και η δεύτερη Κυριακή της εκλογής αρχηγού στην Κεντροαριστερά έδειξε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τη ΔΗΣΥ. Όχι ίσως τόσο μεγάλο, αλλά σημαντικό, που από τη μια βελτιώνει την ψυχολογία των οπαδών της και από την άλλη οι δρομολογούμενες εξελίξεις αρχίζουν να προβληματίζουν την κυβέρνηση καθώς μπορεί να αυξήσουν τις κεντρόφυγες τάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη ΝΔ αφού σε περίπτωση που το κεντροαριστερό εγχείρημα ευδοκιμήσει ενδέχεται να της στερήσει ένα, μικρό έστω, ποσοστό, το οποίο όμως μπορεί να είναι κρίσιμο για την αυτοδυναμία και τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας...

10 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε τις εκλογές! Σύντομα θα γίνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις και θα αποδειχθεί, πως το όλο εγχείρημα δεν ήταν παρά μία τρύπα στο νερό!

  2. και κείνο με το λαλιώτη που στέρεψε και παρουσιάζει κάθε τόσο όλο παλιά πράγματα στα κομματικά σαιτ που το βάζετε; ουτε αυτός δεν μπορεί να βοηθήσει πια. κανονικό βαρίδι με αυτά που κάνει. μάλλον έχει δίκιο ο alex . kai o φελνικος έχει δίκιο που λεει ότι κερδισε μόνο ο ανδρουλάκης. όποιος και να ταν θα κέρδιζε…………………

  3. alex 15:09 20/11/2017

    Πολύ ορθή η ανάλυση. Δική μου πρόβλεψη: η Φώφη θα κινηθεί στο 6-8% στις εθνικές εκλογές. Με Λαλιώτηδες μπροστάρηδες (χαρακτηριστική η φωτό χτες βράδυ με Λαλιώτη που έχει τα ποδάρια πάνω στο γραφείο και καπνίζει το πούρο του στη Χαριλάου Τρικούπη), το διψήφιο ποσοστό είναι όνειρο θερινής νυκτός. Οι ποταμίσιοι θα πάνε σούμπιτοι στο Μητσοτάκη, το ίδιο και πολλοί καμινικοί. Ο Μητσοτάκης θα πάρει αυτοδυναμία (αντίο συγκυβέρνηση και καρέκλες), οπότε τι θα μείνει? Ο Ανδρουλάκης.

  4. John 14:54 20/11/2017

    Φάτε Φώφη λοιπόν! Ο παλαιοκομματισμός σε όλο του το μεγαλείο! Και όσοι χαίρονται (τα απολιθώματα της Χ. Τρικούπη, κάτι παπανδρεικοί που πατάνε σε δυο βάρκες, κάποιοι νοσταλγοί του Αντρέα που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και το μετάνιωσαν, και φυσικά όλοι οι καιροσκόποι που συνωστίζονται γύρω από την εκάστοτε εξουσία) από σήμερα θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια ισχυρή εσωκομματική αντιπολίτευση…Γι’αυτό η κυρία πρόεδρος ας προσέξει. Φυσικά, όπως έχει αποδείξει, θα κάνει του κεφαλιού της, θα τους αφήσει σχεδόν όλους δυσαρεστημένους και το νέο κόμμα θα έχει ένα ποσοστό πολύ χαμηλότερο από τις προσδοκίες. Με λίγα λόγια, σε 2-3 χρονάκια, ανάλογα και με τις εξελίξεις, πάλι εκλογές θα έχουμε.

    ΥΓ. Κάποιοι νομίζουν πως ακόμη βρισκόμαστε στο 2011. Ακόμη και έτσι, ας υπενθυμίσουμε ότι η Φώφη και υπουργός του Σαμαρά ήταν, και τη στηρίζουν ένα σωρό πρωτοπαλίκαρα του Βενιζέλου. Συνεπώς, όλες οι θεωρίες συνωμοσίας τους πάνε για τον κάλαθο των αχρήστων. Και αν νομίζουν ότι με αυτήν την όψιμη υποστήριξη της Φώφης, την οποία φυσικά έβριζαν μέχρι πριν λίγους μήνες, θα έχουν καλύτερη πρόσβαση στον μηχανισμό του νέου κόμματος, θα διαψευστούν οικτρά. Εδώ θα είμαστε.

    • Γιώργος 15:43 20/11/2017

      Σωστό σε βρίσκω John. Προ ημερών είχες κάνει λάθος και δεν το είχες παραδεχθεί. Σήμερα όμως είσαι ολόσωστος.

  5. Από άποψη νοήματος, το άρθρο μοιάζει με συρραφή κειμένων δύο, τριών διαφορετικών συντακτών,κυρίως νοηματικά.

    • Μήπως... 23:55 20/11/2017

      Μήπως εσύ είσαι τρισυπόστατος, γιατί το αποτέλεσμα των εκλογών είναι μονοσήμαντο: πάτωσε η κόρη του Γεννηματά, αν συνυπολογίσεις βαρόνους, media, κομματάρχες κλπ που τη στήριξαν με λύσσα.

  6. freeman 8:43 20/11/2017

    ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ , Η ΥΠΟΥΛΗ ΥΠΟΝΌΜΕΥΣΗ της Φώφης από τους Βενιζέλος-Σημίτης-Ανδρουλάκης-Καιλή κλπ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ.
    Για να κερδίσει η ΔΗ.ΣΥ (ΠΑΣΟΚ+KINHMA ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ), πρέπει ΑΠΛΑ , να κάνει ΑΥΤΟ που ΔΕΝ έκανε το 2012-2015 . . . ΔΗΛΑΔΗ (ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ τότε ΕΝΤΟΛΗ Βενιζέλου) να ΜΗΝ ζητάει ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ 2010-2011 (Κυβέρνηση Παπανδρέου) . . .ΤΟΥΝΑΝΤΊΟΝ να ΔΗΛΩΝΕΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2010-2011 (Κυβέρνηση Παπανδρέου, της ΟΠΟΙΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μνημονιακής Αναχρηματοδότησης – ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ , ΟΛΟΙ ΕΚΤΟΤΕ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΌΣΟΥΝ ) ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΖΗΤΑ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Καραμανλή & Πάκη για την Δημοσιονομικά Εθνοπροδοτική-Εγκληματική Κυβέρνηση 2004-2009 . ΤΟΟΟΣΟ ΑΠΛΟ . . .ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟΟΟΟΣΟ για κάποιους , ζημιογόνο .
    ΟΜΩΣ ,οι Βενιζέλος-Σημίτης-Ανδρουλάκης-Καιλή κλπ ΕΧΟΥΝ ΤΑΚΙΜΙΑΣΕΙ με ΚαραμανλοΔεξιό-Καραμανλοαριστερό ολιγαρχικό βαθύ παρακράτος που τους ΕΧΕΙ ΥΙΟΘΕΤΉΣΕΙ εδώ και 10ετίες ως αντίδοτο στο ΑΥΤΟΦΩΤΟ-Παπανδρεικό γονίδιο, καθώς ΟΥΔΕΠΟΤΕ μπόρεσαν να το ελέγξουν-περιχαρακώσουν .
    Η ΥΠΟΥΛΗ ΥΠΟΝΌΜΕΥΣΗ της Φώφης από τους Βενιζέλος-Σημίτης-Ανδρουλάκης-Καιλή κλπ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ . . .ΟΧΙ για την ίδια την Φώφη . . .ΑΛΛΆ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΙΏΝΙΟ ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ ΕΧΘΡΌ ΤΟΥΣ . . .τον Γ.Α. Παπανδρέου ,τον οποίο υποπτεύονται πως στο ΝΕΟ ΣΧΗΜΑ θα τους ΞΕΓΛΙΣΤΡΉΣΕΙ ΕΞΩ από την ΟΛΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΉ ΚΑΡΑΝΤΊΝΑ που από τον 11/2011 του έχουν εξασφαλίσει οι Μιντιάρχες-Ολιγάρχες σπονσορές τους .Η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των Ελληνόφωνων Ολιγαρχών-Μιντιαρχών-Εφοπλιστών , ΕΠ ΟΥΔΕΝΕΙ ΔΕΝ θα επέτρεπε το Παπανδρεικό » ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ» ΚΑΘΩΣ η ΠΡΟ ΤΟΥ 2009 «ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ» ,την οποία επαγγελόταν και στόχευε ο Βενιζέλος το 2012-2015 , ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕ σε αυτή την Ελίτ-σπόνσορά του , πως το «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» προβοκατόρικα θα καιγόταν επικοινωνιακά-πολιτικά ΚΑΘΩΣ ΞΕΡΟΥΝ πως ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ακόμα ΥΠΑΡΧΟΥΝ κρυμμένα ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ , είναι ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΑ που Η ΕΛΙΤ ΕΝΘΥΛΆΚΩΣΕ εδώ και 10ετίες και που προσδοκά στον ΠΡΟΣΕΧΉ 50ετή ημι-μνημονιακό Βίο μας , να ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΝΘΥΛΑΚΏΝΕΙ και ΜΑΛΙΣΤΑ σε ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ καθώς ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» που μοιραζόταν στην πολυπληθή Μεσαία Τάξη από το 1981 και εντεύθεν , ΤΕΊΝΕΙ ΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ μετά την πλήρη καταστροφή του 80% της Μεσαίας αυτής Τάξης που πέρασε στην Ελέω-Επιδοματούχα καθημαγμένη τάξη ημίφτωχων & φτωχών .
    Η ΥΠΑΡΞΗ του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού είναι αναγκαία ΟΣΟ ΠΟΤΕ , διότι ΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΟΚΡΑΤΙΣΜΟ ΚΙΝΗΘΟΎΜΕ ΑΚΑΡΙΑΙΑ στον αχαλίνωτο ΝεοΦιλελευθερισμό , μπορεί μεν ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ οι επιχειρήσεις να καταγράψουν κέρδη-επανεπένδυση άρα ανάπτυξη ΑΕΠ , αλλά ΠΟΛΙΤΙΚΑ η φτωχοποιημένη κοινωνία ΔΕΝ θα μπορέσει να περιμένει-αντέξει 10-15 χρόνια για να «γλύψει κομματάκι» των εταιρικών – δημοσιονομικών κερδών και ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΚΚΡΕΜΕΣ , ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ, θα κινηθεί προς τον ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΦΑΣΙΣΜΟ . . .συμβαίνει ΗΔΗ στην Ευρώπη . . .πόσο μάλλον σε μια Χώρα ΧΩΡΙΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ όπως εμείς .

    • Αγαπητέ μου ,τα λες πολύ καλά .
      Για επιβαιβεωση να και η συνέντευξη του Γιωργου στον Χατζηνικολαου μόλις πριν λίγες ώρες :
      https://m.youtube.com/watch?v=b83cL1-_LgQ

      Το τι λάσπη θα αρχίσει να πετάει το φασιστικό εκατερωθεν κατεστημένο , ούτε η Μανδρα Αττικής μπορεί να προσφέρει .

      Αλλά η αλήθεια και η πρόοδος δεν κρύβεται με τίποτε .
      Πάμε λοιπόν να φανερώσουμε ποιοι είναι. ΙΙ πραγματικοί Πινοσέτ σε τούτη τη πατρίδα μας Όχι φυσικά ο ΓΑΠ .

      • harko 15:34 21/11/2017

        Tώρα ο εχθρός τους είναι φαινομενικά η Φώφη. Αλλά στην πραγματικότητα ο Γιώργος Παπανδρέου. Αυτόν τρέμουν τα γιουσουφάκια της καραμανλοδεξιάς και τα συριζοτρόλ. Ας κάνουν υπομονή και θα έχουν την απάντηση από τον δημοκρατικό λαό. Και ας μη κάνουν αναλύσεις τύπου Συριζέρτ (210.000 είναι το…2,9% του εκλογικού σώματος. Αρα δεν μπαίνουν ούτε στη Βουλή). Γελοιοποιούνται..

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.