ΕΛΛΑΔΑ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Κλείνουν αύριο οι μπάρες στο Μετρό

Από αύριο Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου θα αρχίσει σταδιακά το κλείσιμο των πυλών ελέγχου εισιτηρίου στους σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου στο πλαίσιο εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, έως τις 20 Δεκεμβρίου οι πύλες σε όλους τους σταθμούς θα έχουν κλείσει.

Για τις ειδικές κατηγορίες πολιτών που δεν έχουν λάβει ακόμα προσωποποιημένες κάρτες, όπως άνεργοι και άτομα με ειδικές ανάγκες, θα υπάρχουν εργαζόμενοι στις πύλες οι οποίοι θα τους εξυπηρετούν.

Από τις 16 Νοεμβρίου παύει οριστικά η έκδοση των παλαιών χάρτινων εισιτηρίων και η πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς θα γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Οι κάτοχοι ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών θα μπορούν να επικυρώνουν τα εισιτήριά τους και στο δίκτυο του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, έως τώρα έχουν εκδοθεί περισσότερες από 320.000 προσωποποιημένες κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα κλείσουν και οι πύλες του ΑΣΣΚ Αεροδρομίου Αθηνών.

Πού πωλούνται ηλεκτρονικά εισιτήρια

Δημιουργείται δίκτυο πώλησης σε περίπτερα και άλλα σημεία. Από τα περίπτερα στα οποία εστάλησαν επιστολές συνεργασίας (900 επιστολές από Ιούνιο 2017 έως Σεπτέμβριο 2017) ανταποκρίθηκαν 200 περίπτερα, στα οποία δόθηκαν POS του ΟΑΣΑ. Το δίκτυο επεκτείνεται και θα φτάσει στα 600 σημεία.

Οι χρηστικές λεπτομέρειες για το ηλεκτρονικό σας εισιτήριο

-Σε περίπτωση απώλειας, κλοπής ή δυσλειτουργίας της προσωποποιημένης κάρτας, ο κάτοχός της μπορεί να τη δηλώνει, το συντομότερο δυνατόν, σε ένα από τα Σημεία Έκδοσης Προσωποποιημένης ATH.ENA Card, ζητώντας την αντικατάστασή της, με την υπολειπόμενη αξία.

-Ο υπολειπόμενος χρόνος ισχύος του ενιαίου εισιτηρίου των 90 λεπτών φαίνεται, τόσο στα επικυρωτικά μηχανήματα, όσα και στα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.

-Υφίστανται συγκεκριμένες διαδικασίες αντικατάστασης κάθε τύπου ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση:

Τι κάνετε σε περίπτωση που σας έχουν απομείνει χάρτινα εισιτήρια

Οι κάτοχοι χάρτινων εισιτηρίων μπορούν:

α. Εάν έχουν έως 10 εισιτήρια να προσέρχονται στα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ ΑΕ στον σταθμό της Ομόνοια ή στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΣΥ ΑΕ (Παρνασσού 6, Άγιος Ιωάννης Ρέντης) για να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

β. Οι κάτοχοι περισσότερων των 10 εισιτηρίων θα προσέρχονται από 20/11/2017 στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15, Αθήνα) προκειμένου να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Ποιους συμφέρει οικονομικά η προσωποποιημένη κάρτα στα ΜΜΜ

Οι δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου, δηλαδή οι φοιτητές, οι νέοι έως 18 ετών, οι πολύτεκνοι, τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών κλπ συμφέρει να προχωρήσουν στην έκδοση της προσωποποιημένης κάρτας για απεριόριστες διαδρομές με το νέο, ηλεκτρονικό εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ), όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ και προτρέπει τους δικαιούχους να την εκδώσουν.

Η έκδοση της κάρτας γίνεται άπαξ και στη συνέχεια οι κάτοχοι έχουν τη δυνατότητα αγοράς των μειωμένων κομίστρων, είτε από τα «Αυτόματα Μηχανήματα Επαναφόρτισης Καρτών», είτε από το διαδίκτυο στην ιστοσελίδα athenacard.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.