ΚΟΣΜΟΣ

Εξευτελιστική πρακτική

Ινδονησία: Στρατός κι αστυνομία καλούνται να σταματήσουν τα τεστ παρθενίας στις νεοσύλλεκτες

Αν και θα έπρεπε να το έχουν καταργήσει εδώ και χρόνια, εν τούτοις η αστυνομία κι ο στρατός στην Ινδονησία εξακολουθούν να υποβάλλουν σε «τεστ παρθενίας» τις νεοσύλλεκτες, μολονότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κρίνει από τριετίας ότι τα τεστ αυτά δεν έχουν καμία επιστημονική εγκυρότητα.

Σύμφωνα με τη Human Rights Watch ανώτεροι αξιωματούχοι των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας επιβεβαίωσαν ότι τα «απάνθρωπα και ταπεινωτικά τεστ» εξακολουθούν να γίνονται υπό το πρόσχημα ψυχολογικών εξετάσεων για τη νοητική κατάσταση, για λόγους ηθικής και για να επιβεβαιωθεί ότι οι εργαζόμενες δεν πάσχουν από σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες.

«Η συνεχιζόμενη ανοχή της κυβέρνησης της Ινδονησίας έναντι των προσβλητικών “τεστ παρθενίας” από τις δυνάμεις ασφαλείας αντανακλά μια τρομακτική έλλειψη πολιτικής βούλησης για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών στη χώρα», δήλωσε η Νίσα Βαρία, εκπρόσωπος της οργάνωσης προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Human Rights Watch κάλεσε τον πρόεδρο της Ινδονησίας, Τζόκο Ουιντόντο, να διατάξει τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας να απαγορέψουν αυτή την εξευτελιστική πρακτική.

Οι υποψήφιες προς ένταξη στα σώματα ασφαλείας που υποβλήθηκαν στο «τεστ των δύο δακτύλων» για να διαπιστωθεί η ακεραιότητα του παρθενικού τους υμένα και απέτυχαν, δεν τιμωρήθηκαν, λέει η οργάνωση, αλλά όλες τους έκαναν λόγο για μια οδυνηρή, ταπεινωτική και τραυματική εμπειρία.

H Ινδονησία δεν είναι η μόνη χώρα στην οποία χρησιμοποιούνται τέτοιες πρακτικές. Η Human Rights Watch έχει καταγράψει παρόμοιες εξετάσεις στην αστυνομία κι άλλων χωρών, όπως στην Αίγυπτο, στην Ινδία και στο Αφγανιστάν.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.