ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Daily

Καρίνα Βετράνο: Η δολοφονία που σόκαρε την ελληνική κοινότητα της Ν. Υόρκης

2 Αύγουστου 2016. Η Καρίνα Βετράνο βγήκε για πρώτη φορά μόνη της για τζόκινγκ. Ήταν από τις λίγες φορές που ο πατέρας της δεν κατάφερε να την ακολουθήσει. Στον δρόμο της βρέθηκε ο Τσάνελ Λιούις, ο άνθρωπος που αργότερα θα ομολογήσει την άγρια δολοφονία της όμορφης 30χρονης.

Μπορεί να μην ήταν Ελληνίδα, αλλά η 30χρονη Καρίνα Βετράνο ήταν ιδιαίτερα αγαπητή από την ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης, καθώς εργαζόταν στα ελληνικής ιδιοκτησίας μαγαζιά Flo Cafe και Central Club, στην Αστόρια και στο Κουίνς, ενώ είχε φίλους αλλά και συντρόφους ελληνικής καταγωγής.

«Ημουν τρελαμένος, είδα κόκκινα» ανέφερε o 21χρονος δράστης στους αστυνομικούς, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Daily και σύμφωνα με βίντεο που προβλήθηκε στο δικαστήριο.

kori1
Ο Λιούις όρμηξε στην άτυχη κοπέλα όταν αυτή έκανε τζόκινγκ σε μια δασική έκταση του Κουίνς και αυτή προσπαθώντας να αμυνθεί, τον έγδαρε με τα νύχια της στο πρόσωπό του, ενώ εκείνος τη χτυπούσε επανειλημμένα μέχρι που την άφησε αναίσθητη.

Ο ίδιος περιέγραψε με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια τη στιγμή του φριακιαστικού εγκλήματος, σε κατάθεση του στο δικαστήριο, μπροστά σε συγγενείς και φίλους της Βετράνο:

«Δεν ούρλιαξε. Είχε τελειώσει. Την αποτελείωσα. Τη στραγγάλισα. Έπεσε μες στη λιμνούλα και πνίγηκε. Σηκώθηκα και σκούπισα τα αίματα. Και αυτή ήταν ήρεμη, ήταν σε μια πισίνα», ενώ όπως ο ίδιος υποστήριξε πριν παραδεχθεί το έγκλημά του στους αστυνομικούς, έβλεπε όλη νύχτα καρτούν.

kori2

«Ήθελε να του βάλουμε καρτούν επειδή δεν μπορούσε να κοιμηθεί» δήλωσε στο δικαστήριο ο ντετέκτιβ Μπάρι Μπράουν, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο νεαρός ομολόγησε για το φόνο, νωρίς την 5η Φεβρουαρίου, ενώ αρχικά ζήτησε να μιλήσει στην οικογένεια του θύματος.

kori3

Όλες αυτές οι αποκαλύψεις όμως, αποδείχθηκαν πολύ σκληρές για τα μέλη της οικογένειας της Βετράνο, οι οποίοι παρακολουθούσαν συγκλονισμένοι τη δική του 21χρονου.

Η μητέρα της, Κάθι, κρατούσε έναν χρυσό σταυρό στο πρόσωπό της και προσπαθούσε με τεράστια δυσκολία να κρατηθεί, όταν ο δολοφόνος της κόρης της, την κοιτούσε.

Ο δράστης αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε επιχειρήσει να βιάσει τη Βετράνο, μία υπόθεση που είχε αρχικά ακουστεί, καθώς η γυναίκα εντοπίστηκε με κατεβασμένο το σορτσάκι της.

Ο ίδιος δήλωσε: «Δεν έκανα τίποτα από αυτά που είπαν για σεξουαλική επίθεση και τέτοια πράγματα».

kori5

Αφού τη σκότωσε παραδέχτηκε ότι σοκαρίστηκε τόσο πολύ από το γεγονός και το μόνο μόνο που ήθελε είναι να πάρει μερικές χαρτοπετσέτες για να σταματήσει την αιμορραγία από την πληγή που του είχε προκαλέσει η 30χρονη, στο πρόσωπό του.

Αστυνομικός που ήταν παρών στη προανακριτική φάση ανέφερε: «Όταν το βάλαμε μέσα στο κελί, ο ίδιος ξεφώνισε: "Πείτε στη μητέρα μου ότι λυπάμαι"».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.