ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Κεντροαριστερά: Η επόμενη μέρα

Την επόμενη Κυριακή γίνεται ο 2ος γύρος για την εκλογή επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.
Ο 1ος γύρος ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία τόσο ως προς την διεξαγωγή της διαδικασίας αλλά και ως προς τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών. Πάνω από 210.000 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν στη διαδικασία της εκλογής. Το μήνυμα που δόθηκε είναι πολλαπλό. Μπροστά στην αδιέξοδη πολιτική της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι προοδευτικοί πολίτες στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στην ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς και ζητούν τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα που θα εκπροσωπεί τον προοδευτικό και Δημοκρατικό κόσμο.

Η πορεία αυτή δεν γεννήθηκε εκ του μηδενός. Προηγήθηκε το Σεπτέμβρη του 2015 η συγκρότηση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ με πρωτοβουλία της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ μέσα από μια προγραμματική συμφωνία που υπέγραψαν οι πρόεδροι Θ. Θεοχαρόπουλος και Φ. Γεννηματά. Στην συνέχεια με την δράση μέσα και έξω από τη Βουλή της ΔΗΣΥ κατακτήθηκε η κοινή πορεία και η επιθυμία να προχωρήσουμε στην συγκρότηση του νέου φορέα με την διεύρυνση και με άλλα κόμματα.

Σήμερα βρισκόμαστε στο τέλος της πρώτης φάσης του οδικού χάρτη με την εκλογή επικεφαλής. Η διασφάλιση της ομαλής πορείας για την επίτευξη και της δεύτερης φάσης, του Ιδρυτικού Συνεδρίου, επιβάλλει όλοι που συμμετέχουμε στο εγχείρημα να προχωρήσουμε ενωμένοι στον κοινό σκοπό της δημιουργίας ενός κόμματος της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας με αυτόνομη πορεία , Δημοκρατική λειτουργία, και με προγραμματικό λόγο που θα κοιτά στο μέλλον και θα βάζει τα θεμέλια για μια νέα Ελλάδα.

Η πεποίθησή μου για τη επιτυχία όλης αυτής της διαδικασίας είναι η στήριξη της Φ. Γεννηματά ως της μόνης που έδειξε ότι και πιστεύει στην δημιουργία του νέου φορέα αλλά και ότι μπορεί με ενότητα να το διευρύνει στην κατεύθυνση της αυτόνομης πορείας στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Μπροστά μας είναι η επόμενη μέρα του ιδρυτικού συνεδρίου. Ένα ενωτικό συνέδριο που θα περιλαμβάνει όλες τις δυνάμεις που στήριξαν αυτή τη διαδικασία μέχρι σήμερα, και που θα καθορίζει την αυτονομία, την Σοσιαλδημοκρατική αναφορά και τον σύγχρονο μεταμνημονιακό λόγο, είναι εκείνο που θα αυξήσει ακόμα τη δύναμη που προσέδωσε η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Γι’ αυτούς τους λόγους, η στήριξή μου στη Φ. Γεννηματά τη δεύτερη Κυριακή είναι η επισφράγιση μιας πετυχημένης μέχρι τώρα συνεργασίας αλλά και η βεβαιότητα ότι θα ανατείλει με επιτυχία το όραμα για μια δυναμική πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης που θα ενώσει το χώρο και θα βάλει τις βάσεις για την ηγεμονία της Κεντροαριστεράς απέναντι στις συντηρητικές προτάσεις της Ν.Δ και τον εθνολαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τάσος Δαρσινός είναι μέλος της Ε.Ε της ΔΗΜΑΡ και του Κ.Σ της ΔΗΣΥ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.