ΕΛΛΑΔΑ

Ποια είναι τα αιτήματα τους

«Λουκέτο» έως τις 30 Νοεμβρίου στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας από τους καθηγητές

Την  συνέχιση της απεργίας  έως και την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου αποφάσισε Σύλλογος Μελών ΔΕΠ της  Οδοντιατρικής  Σχολής ΕΚΠΑ,  συμπορευόμενος , όπως αναφέρει, με τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ.

Στην ουσία πρόκειται για νέο «λουκέτο» στη σχολή η οποία παραμένει κλειστή από τις 25 Σεπτεμβρίου , λόγω απεργίας των μελών ΔΕΠ.
Τα Μέλη ΔΕΠ της Οδοντιατρικής ζητούν «να ρυθμιστεί περαίωση των οφειλών στον ΕΛΚΕ από παρακράτηση για εισοδήματα ελευθέρου επαγγέλματος παρελθόντων ετών, για λόγους ισονομίας και ισότητας σε σχέση με τις εταιρείες για τις οποίες έχει ήδη θεσμοθετηθεί, πράγμα που αποτελεί τη μόνη λύση που μπορεί να εξυπηρετηθεί από τα μέλη ΔΕΠ».

Θυμίζουμε ότι   σε κινητοποιήσεις από πέρυσι βρίσκονται οι καθηγητές της Οδοντιατρικής σχολής της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, μετά την ενεργοποίηση ενός νόμου του 1997 που ζητά από τους καθηγητές Οδοντιατρικής το 7% επί του τζίρου των ιδιωτικών ιατρείων τους και μάλιστα αναδρομικά για την τελευταία 20ετία,όπως λέει στο “ protothema gr” ο Κων. Κοζυράκης επίκουρος καθηγητής και προέδρος μελών ΔΕΠ της Οδοντιατρικής σχολή, καταγγέλλοντας υποχρηματοδότηση της σχολής.

Ανάμεσα στα αιτήματα περιλαμβάνονται :

Την σημαντική αύξηση της κρατικής επιχορήγησης για την επαρκή κάλυψη των κλινικών, εργαστηριακών και ερευνητικών αναγκών του Τμήματος Οδοντιατρικής  ΕΚΠΑ

Την προκήρυξη νέων θέσεων μελών ΔΕΠ για την αναπλήρωση της δραματικής μείωσης του διδακτικού προσωπικού τα τελευταία επτά χρόνια στο Τμήμα Οδοντιατρικής του ΕΚΠΑ

Την κατάθεση νομοθετικής τροπολογίας για ρύθμιση με περαίωση στο 20% «των οφειλών» και για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα (όπως προβλεπόταν στο προσχέδιο του Νόμου «Οργάνωση και λειτουργία της Ανώτατης Εκπαίδευσης Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις», και ειδικότερα στο άρθρο 76) όπως ισχύει για τους συναδέλφους Καθηγητές που συμμετέχουν σε εταιρείες (σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ 1. περ. β του Ν. 4415/2016 , Α΄159) για λόγους ισονομίας και ισοτιμίας.

Εφαρμογή σε κάθε περίπτωση της παραγραφής των «οφειλών» πέραν της 5ετίας σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που αφορά το εισόδημα.

Μόνιμη και σταθερή εργασία  για όλους τους εργαζομένους στην Οδοντιατρική Σχολή ΕΚΠΑ που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ένταξη των συμβασιούχων στον κρατικό προϋπολογισμό και διασφάλιση της  αδιάλειπτης μισθοδοσίας τους.

Να ρυθμισθεί νομικά η χορήγηση κλινικού επιδόματος σε μέλη ΔΕΠ που απασχολούνται στις κλινικές της Οδοντιατρικής Σχολής.

Χορήγηση πρόσθετης αμοιβής  για διδασκαλία  στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ με βάση τον σχετικό νόμο ( Άρθρο 36 , Ν. 4485/2017)

Έκκληση Γαβρόγλου για λήξη των κινητοποιήσεων

Έκκληση κάνει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου προς τους Καθηγητές των Οδοντιατρικών Τμημάτων ΕΚΠΑ και ΑΠΘ να τερματίσουν την αποχή από τα μαθήματα

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Γαβρόγλου: Από τις αρχές του ακαδημαϊκού έτους τα μέλη ΔΕΠ στα δύο Οδοντιατρικά Τμήματα των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης απέχουν από διδακτικά και κλινικά καθήκοντά τους.
Τα αιτήματα της αποχής αφορούν και την άρνηση πληρωμής των ατομικών οφειλών των μελών ΔΕΠ των Οδοντιατρικών Σχολών προς τις Δ.Ο.Υ., οφειλών που προέρχονται από την εξωπανεπιστημιακή τους δραστηριότητα στα ιδιωτικά τους οδοντιατρεία. Η κατάσταση αυτή ενέχει τον κίνδυνο καθυστέρησης ολοκλήρωσης του χειμερινού εξαμήνου σπουδών στις εν λόγω Σχολές.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αδυνατεί να κατανοήσει τον περιορισμό της ακαδημαϊκής εκπαιδευτικής διαδικασίας εξαιτίας μιας διαφωνίας περί του τρόπου φορολόγησης των εσόδων που προέρχονται από εξωπανεπιστημιακά οδοντιατρεία.

Όπως όλοι οι επαγγελματίες και πολίτες, το ίδιο και οι διδάσκοντες στα Οδοντιατρικά Τμήματα, οφείλουν να είναι συνεπείς με τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Ακόμη δε περισσότερο όταν συνάδελφοι τους ήταν συνεπέστατοι και δεν έχουν καμία οικονομική εκκρεμότητα.

Καλούμε τους διδάσκοντες να τερματίσουν την αποχή από τα μαθήματα. Αν θεωρούν ότι υπάρχουν δυνατότητες βελτίωσης των υφιστάμενων διατάξεων, το Υπουργείο είναι πάντα ανοικτό στο διάλογο”.Οι καθηγητές πάντως από την πλευρά τους αποφάσισαν την συνέχιση της απεργίας έως και την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου . Στην ουσία πρόκειται για νέο «λουκέτο» στη σχολή η οποία παραμένει κλειστή από τις 25 Σεπτεμβρίου , λόγω απεργίας των μελών ΔΕΠ

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Γιωργος 22:57 02/12/2017

    Επίκειται ρύθμιση απ ότι διαβαζω που χαρίζει τις οφειλές προ της τελευταίας πενταετίας. Για λόγους ισότητας πάντως θα πρέπει να επιστραφούν ή να συμψηφιστούν τα ποσά που έχουν καταβάλει όσοι τήρησαν τον νόμο και κατέβαλαν όλο αυτό το διάστημα.

  2. Μιχαλης 16:18 22/11/2017

    Στα καναλια παντως ουτε λεξη ,
    πως θα μπορουσε να παρει δημοσιοτητα
    και να προβληθει το θεμα;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.