ΚΟΣΜΟΣ

Είχε σχέση με αστυνομικό

Μαφιόζος έδωσε εντολή στον γιο του να δολοφονήσει την αδελφή του

Ο γιος του «νονού» της Κόζα Νόστρα Πίνο Σκαντούτο αρνήθηκε να δολοφονήσει την αδελφή του, η οποία έπρεπε «να τιμωρηθεί παραδειγματικά» επειδή διατηρεί δεσμό με καραμπινιέρο. Η εντολή της εκτέλεσης έφτασε από την φυλακή, από τον ίδιο τον «νονό» της σικελικής μαφίας και πατέρα των δυο αδελφών, ο οποίος θεώρησε ότι η κόρη του είχε ατιμάσει την οικογένειά του.

Ο γιος του Σκανούτο όμως αρνήθηκε να γίνει αδελφοκτόνος διότι, όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, δεν ήθελε να χαλάσει τη ζωή του. Απάντησε στον πατέρα του ότι, «αν ήθελε, μπορούσε να αναλάβει την όλη ευθύνη ο ίδιος». «Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα κάνω στην κόρη μου το κατάλληλο δώρο. Έγινε ένας μπάτσος», έγραψε σε γράμμα που έστειλε στην αδελφή του, από την φυλακή, ο Πίνο Σκαντούτο.

Η όλη αυτή ιστορία αποκαλύφθηκε από την ιταλική αστυνομία στο πλαίσιο επιχείρησης στο Παλέρμο της Σικελίας η οποία οδήγησε στην σύλληψη 16 μελών και υποστηρικτών της Κόζα Νόστρα. Το μίσος του Σκαντούτο προς την κόρη του, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, οφείλεται και στο ότι υποπτευόταν πως είχε συλληφθεί ακριβώς λόγω της σχέσης της με τον καραμπινιέρο και των μυστικών και ανομολόγητων λεπτομερειών που μπορεί να του αποκάλυψε.

Παράλληλα με την κόρη του, σύμφωνα με το φονικό σχέδιό του, θα έπρεπε να θανατωθεί και ο σύντροφός της, αλλά αυτή την φορά, ο παράλογος «κώδικας τιμής» στον οποίο βασίζονται οι διάφορες μαφίες, δεν υπερίσχυσε της λογικής ενός νέου, ο οποίος κατάφερε να προτάξει την αυτόνομη σκέψη του και την θέληση για ζωή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.