ΚΟΣΜΟΣ

Μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Μέρκελ: Nέες εκλογές και όχι κυβέρνηση μειοψηφίας

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε σήμερα ότι «προτιμά νέες εκλογές από κυβέρνηση μειοψηφίας», μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.

"Η κατάσταση που αντιμετωπίζει η Γερμανία μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης είναι πρωτοφανής" δήλωσε νωρίτερα ο Σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

"Όλα τα κόμματα έχουν ευθύνη να προσπαθήσουν για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο άμεσο μέλλον» τόνισε ο πρόεδρος της Γερμανίας. Πρόσθεσε επίσης ότι "θα έχει συνομιλίες με τους ηγέτες όλων των κομμάτων που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις για την Τζαμάικα".
Ο Στάινμαγερ κατέστησε σαφές ότι δεν είναι έτοιμος να ανοίξει το δρόμο για νέες εκλογές. Για το λόγο αυτό παρότρυνε τα κόμματα να σεβαστούν τα αποτελέσματα των εκλογών και να προσπαθήσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Η προτροπή του φάνηκε να κατευθύνεται κυρίως προς τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), που έφυγαν πρώτοι από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης "Tζαμάικα" και τους Σοσιαλδημοκράτες-το SPD-δηλαδή το κόμμα του.

Νωρίτερα ο Στάινμαγερ είχε συνάντηση με την καγκελάριο 'Ανγκελα Μέρκελ, η οποία τον ενημέρωσε επισήμως για την αποτυχία των διερευνητικών διαπραγματεύσεων για τον συνασπισμό «Τζαμάικα".

Από τον πλευρά του, ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς, ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά πως το κόμμα του δεν θα συμμετέχει εκ νέου σε "μεγάλο συνασπισμό". Αφού ξεκαθάρισαν πως δεν θέλουν να συγκυβερνήσουν εκ νέου με τη Μέρκελ, οι Σοσιαλδημοκράτες ζήτησαν πρόωρες εκλογές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.