ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανησυχία στο Μαξίμου για την αβεβαιότητα στη Γερμανία

Παρότρυνση Τσίπρα προς Σουλτς για «μεγάλο συνασπισμό»

Να επιστρέψει στις συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης «με ισχυρότερη διαπραγματευτική δύναμη» φέρεται να ενθάρρυνε ο Αλέξης Τσίπρας τον επικεφαλής του SPD, Μάρτιν Σουλτς, στέλνοντας σήμα προς την κατεύθυνση σχηματισμού κυβέρνησης "μεγάλου συνασπισμού" ώστε να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο στη Γερμανία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο άνδρες συνομίλησαν ενόσω ο Αλέξης Τσίπρας κατευθυνόταν στο αεροδρόμιο του Παρισιού, μετά τη συνάντησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν και τον Φρανσουά Ολάντ, με προορισμό τις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως "ο Γερμανός ηγέτης τον ενημέρωσε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από κατάρρευση συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ CDU, FDP, και Οικολόγων", ενώ ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας στη Γερμανία, "ενόψει μάλιστα κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της ΕΕ και για αλλαγές στην Ευρωζώνη", όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας ενεθάρρυνε τον επικεφαλής του SPD "να επιστρέψει με ισχυρότερη διαπραγματευτική δύναμη στη συζήτηση για σχηματισμό κυβέρνησης". "Η πραγματικά αριστερή και προοδευτική στάση δεν είναι να διατηρείς τη καθαρότητα των θέσεων σου αλλά να δίνεις μάχες για εφικτές αλλαγές προς όφελος των πολλών", φέρεται ειπών ο Αλέξης Τσίπρας προς τον Μάρτιν Σουλτς, για να προσθέσει: Αν τώρα μπορείς αυτό να το πετύχεις, είναι ίσως μια ευκαιρία που δε πρέπει να χαθεί...

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Πέρα από το κωμικό του πράγματος (ο Τσίπρας του Καμμένου να νουθετεί οποιονδήποτε Ευρωπαίο σοσιαλδημοκράτη) για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο πολιτικός ανήρ είναι το μαύρο κανίς της Frau Merkel.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.