ΕΛΛΑΔΑ

Για όλες τις κατηγορίες των νοικοκυριών

Πειραιάς: Μείωση 3% των δημοτικών τελών του 2018

Κατά 3% θα μειωθούν, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το 2018, τα δημοτικά τέλη, για όλες τις κατηγορίες των νοικοκυριών του Πειραιά, ενώ παράλληλα υπάρχει πλήρη απαλλαγή για άπορους και ΑμεΑ.

Την απόφαση αυτή έλαβε, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά, στη σημερινή του συνεδρίαση.

Η δημοτική αρχή απέδωσε τις μειώσεις αυτές στο νοικοκύρεμα των οικονομικών των Δήμων, στη σωστή λειτουργία των ανταποδοτικών υπηρεσιών κά.
Συνολικά τα 2 τελευταία χρόνια η μείωση των συντελεστών ανέρχεται στο 6% σε όλες τις κατηγορίες.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τονίζει: «Η επιπλέον μείωση 3% στα Ανταποδοτικά Τέλη για το 2018 που φέρνουμε προς έγκριση, είναι μια οικονομική ελάφρυνση για τους δημότες και τις επιχειρήσεις της πόλης μας. Είναι η δεύτερη χρονιά που μειώνουμε τα Ανταποδοτικά Τέλη σε όλες τις κατηγορίες με τη συνολική μείωση για το 2017 και το 2018 να αγγίζει το 6%, ενώ φέτος υπάρχει πρόβλεψη για όσους έχουν επηρεαστεί από τα έργα του ΜΕΤΡΟ. Ωστόσο εμείς δεν πανηγυρίζουμε. Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία όπου η οικονομική κρίση συνεχίζει να επηρεάζει τους πολίτες, επιθυμούμε να τους στηρίξουμε και να περάσουμε παράλληλα ένα μήνυμα ότι είμαστε κοντά στην κοινωνία, αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα των δημοτών μας και καταβάλλουμε συνεχείς προσπάθειες προκειμένου να βελτιώσουμε, στο μέτρο των περιορισμένων δυνατοτήτων μας, τη ζωή των δημοτών μας. Είναι μια θετική κίνηση, που κινείται στην κατεύθυνση στήριξης των δημοτών μας και κυρίως των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης μας».

Επίσης, εγκρίθηκε μείωση 68% στις επιχειρήσεις καθώς και μείωση 12% για τις οικίες πολιτών (λόγω ειδικών συνθηκών), στην περιοχή που περικλείεται από τα οικοδομικά τετράγωνα: Δημητρακοπούλου - Παναγιώτη Βλαχάκου - Γυθείου & Πάροδο Γυθείου – Αιγάλεω που έχει «πληγεί» σε πολύ μεγάλο βαθμό από τα έργα για την κατασκευή του ΜΕΤΡΟ. Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, είχε συζητήσει τη δυνατότητα για την εν λόγω μείωση με τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους της περιοχής, σε πρόσφατη επίσκεψή του με Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας.

Εκτός από τη μείωση 3% συνεχίζουν να ισχύουν οι μειώσεις και οι απαλλαγές στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Πειραιά. Συγκεκριμένα:

-πλήρης απαλλαγή για τους άπορους δηµότες µας.

-πλήρης απαλλαγή σε άτομα με αναπηρία 67% και άνω με ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000€, και η οικία στην οποία κατοικούν να είναι μέχρι 100τ.μ.

-μείωση 50% για πολύτεκνους με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000€.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.