ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινά επαφές με όλους του παράγοντες του χώρου η Φώφη

Πριν από το Πάσχα το ιδρυτικό Συνέδριο του νέου φορέα

Επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους, από τους συνυποψηφίους τηςστην κούρσα για την ανάδειξη επικεφαλής του νέου φορέα, ως τους προέδρους των κομμάτων και κινήσεων που μετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, θα έχει το αμέσως επόμενο διάστημα η Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα την πορεία συγκρότησης του νέου φορέα για την οποία και εξελέγη.

Ειδικότερα, η Φώφη Γεννηματά θα συναντήσει τον Νίκο Ανδρουλάκη και τους άλλους υποψηφίους,καθώς και εκπροσώπους κομμάτων και κινήσεων που μετέχουν στο εγχείρημα,προκειμένου να προχωρήσουν ενωτικά στο επόμενο βήμα. Επιπλέον, θα συναντηθεί ξεχωριστά με τον Σταύρο Θεοδωράκη, και για τον συντονισμό των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων, Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού, κάτι για τοοποίο ήδη βρίσκονται σε συνεννόηση ο Γραμματέας της ΚΟ της ΔηΣυ ΒασίληςΚεγκέρογλου με τον ομόλογό του από το Ποτάμι Γιώργο Μαυρωτά.

Το επόμενο στάδιο, είναι η συγκρότηση μέσα στον Δεκέμβριο, μίας «Επιτροπής Συνεδρίου», εν είδει ΚΟΕΣ, που θα αναλάβει να οργανώσει το Συνέδριο.Σε αυτήν και θα υπάρχουν ασφαλώς εκπρόσωποι όλων των πλευρών, που μεταξύ άλλων θα εκπονήσουν τις θέσεις, τις καταστατικές αρχές και τις προγραμματικές πολιτικές δεσμεύσεις του νέου φορέα, το Συνέδριο του οποίου αναμένεται να γίνει πριν από το Πάσχα του 2018. Προτεραιότητα της Επιτροπής, που θα καθορίσει στο μεταξύ τους όρους του προσυνεδριακού διαλόγου, είναι η ομογενοποίηση του νέου φορέα σε όλα τα επίπεδα, με στόχο να ενισχυθεί η ενότητά του.

Στόχος της επικεφαλής του υπό συγκρότηση φορέα, πάντως, ήταν και παραμένει η ίδρυση ενός πολιτικού φορέα που θα συμπεριλαμβάνει τις ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας, του μεταρρυθμιστικού Κέντρου και της ανανεωτικής Αριστεράς, ο οποίος όμως θα είναι πολιτικά αυτόνομος, με δικά του όργανα και θεσμοθετημένες λειτουργίες στη βάση δημοκρατικών αποφάσεων, με εσωτερική οργανωτική δομή και πολιτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης του χώρου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.