17/11/2017@17:02
Ριζότο με σπανάκι
Υλικά
5 κ.σ. βούτυρο (4 κ.σ. + 1 κ.σ.)
1 φλ.κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
½ κ.γ. αποξηραμένα μυρωδικά (βασιλικό και θυμάρι)
1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 φλ. (400 γρ.) ρύζι για ριζότο
½ φλ. λευκό κρασί
5 φλ. ζωμό κότας ή ζωμό λαχανικών
¾ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
225 γρ. baby σπανάκι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
αλάτι, κατά βούληση
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε τις 4 κ.σ. βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει ημιδιαφανές.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το βασιλικό, το θυμάρι και το μοσχοκάρυδο και μαγειρεύουμε για 1/2 λεπτό ακόμη.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να επικαλυφθεί με το βούτυρο και το κρεμμύδι.
Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι οι κόκκοι του ρυζιού να γίνουν διαφανείς και να αρχίσει να ροδίζει.
Ρίχνουμε το κρασί, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε, μέχρι να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε ½ φλ. από το ζωμό και ανακατεύουμε, μέχρι να απορροφηθεί.
Συνεχίζουμε με τον υπόλοιπο ζωμό, ½ φλ. κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Δοκιμάζουμε το ριζότο και προσθέτουμε περισσότερα καρυκεύματα, αν χρειάζεται.
Όταν το ρύζι γίνει αλ ντέντε, προσθέτουμε τη 1 κ.σ. βούτυρο, το σπανάκι, την παρμεζάνα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμη για να μην είναι σφιχτό το ριζότο.
Δοκιμάζουμε, αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Πώς θα τα φτιάξετε; Υλικά για 4 άτοµα window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 φρέσκα κρεµµυδάκια,
Αυτό το γλυκό τα συνδυάζει όλα σε ένα: Και cheesecake και παγωτό και ζελέ! Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 2 φάκελοι Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ 160
Μπορεί να λείπουν τα αυγά από αυτή την μους αλλά σίγουρα δεν της λείπει η νοστιμιά. Σοκολατένια και με άρωμα εσπεριδοειδών, συνδυάζει το ιδανικά το αβοκάντο με το ρούμι και τον καφέ. Υλικά 2 αβοκάντο ώριμα, λιωμένα στο
Ψάχνετε μια πρωτότυπη συνταγή για ρόφημα για τα κρύα πρωινά ή απογεύματα του χειμώνα; Σας βρήκαμε μια διαφορετική σοκολάτα, με ροζ χρώμα, λαχταριστή και πεντανόστιμη. Θα
Καθώς ο καιρός δροσίζει -με αργούς βέβαια ρυθμούς- αναζητούμε ζεστά ροφήματα. Και τι πιο comfort και χειμωνιάτικο από μια ζεστή σοκολάτα! Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για λευκή ζεστή σοκολάτα. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function ()
Πώς μπορεί να γίνει μια ζεστή σοκολάτα ακόμη πιο νόστιμη; Μα με ουίσκι. Μια πολύ ωραία και cozy πρόταση για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Υλικά για 6-8 κούπες: 4 κουτ. της σούπας κακάο σε σκόνη 1 λίτρο γάλα πλήρες
Αυτές τις γιορτές, ο Σωτήρης Ευαγγέλου μας προτείνει να βάλουμε στο τραπέζι μας ένα πικάντικο χοιρινό, όπως το αγαπούν στη Σκανδιναβία, όπου λόγω του κρύου, προτιμούν τις έντονες γεύσεις και τα comfort