23/11/2017@16:37
Σούπα με ζαμπόν και πατάτες
Υλικά
3 ½ φλ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1/3 φλ. σέλερι, τεμαχισμένο
1/3 φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
¾ φλ. ζαμπόν βραστό, κομμένο σε κύβους
3 ¼ φλ. νερό
2 κ.σ. ζωμό κότας σε κόκκους
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
5 κ.σ. βούτυρο
5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
2 φλ. γάλα
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες, το σέλερι, το κρεμμύδι, το ζαμπόν και το νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.
Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Προσθέτουμε το ζωμό κότας, αλάτι και πιπέρι.
Σε μία άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με έναν αναδευτήρα και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί και να μην υπάρχουν σβώλοι.
Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρουμε ένα παχύρευστο μείγμα.
Προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος στην κατσαρόλα με τις πατάτες και μαγειρεύουμε τη σούπα μέχρι να δέσει.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Πώς θα τα φτιάξετε; Υλικά για 4 άτοµα window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 φρέσκα κρεµµυδάκια,
Αυτό το γλυκό τα συνδυάζει όλα σε ένα: Και cheesecake και παγωτό και ζελέ! Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 2 φάκελοι Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ 160
Μπορεί να λείπουν τα αυγά από αυτή την μους αλλά σίγουρα δεν της λείπει η νοστιμιά. Σοκολατένια και με άρωμα εσπεριδοειδών, συνδυάζει το ιδανικά το αβοκάντο με το ρούμι και τον καφέ. Υλικά 2 αβοκάντο ώριμα, λιωμένα στο
Ψάχνετε μια πρωτότυπη συνταγή για ρόφημα για τα κρύα πρωινά ή απογεύματα του χειμώνα; Σας βρήκαμε μια διαφορετική σοκολάτα, με ροζ χρώμα, λαχταριστή και πεντανόστιμη. Θα
Καθώς ο καιρός δροσίζει -με αργούς βέβαια ρυθμούς- αναζητούμε ζεστά ροφήματα. Και τι πιο comfort και χειμωνιάτικο από μια ζεστή σοκολάτα! Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για λευκή ζεστή σοκολάτα. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function ()
Πώς μπορεί να γίνει μια ζεστή σοκολάτα ακόμη πιο νόστιμη; Μα με ουίσκι. Μια πολύ ωραία και cozy πρόταση για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Υλικά για 6-8 κούπες: 4 κουτ. της σούπας κακάο σε σκόνη 1 λίτρο γάλα πλήρες
Αυτές τις γιορτές, ο Σωτήρης Ευαγγέλου μας προτείνει να βάλουμε στο τραπέζι μας ένα πικάντικο χοιρινό, όπως το αγαπούν στη Σκανδιναβία, όπου λόγω του κρύου, προτιμούν τις έντονες γεύσεις και τα comfort