ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σούπα με ζαμπόν και πατάτες

Soypa

 

Υλικά

  • 3 ½ φλ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1/3 φλ. σέλερι, τεμαχισμένο
  • 1/3 φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ¾ φλ. ζαμπόν βραστό, κομμένο σε κύβους
  • 3 ¼ φλ. νερό
  • 2 κ.σ. ζωμό κότας σε κόκκους
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • 5 κ.σ. βούτυρο
  • 5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
  • 2 φλ. γάλα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες, το σέλερι, το κρεμμύδι, το ζαμπόν και το νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Προσθέτουμε το ζωμό κότας, αλάτι και πιπέρι.

Σε μία άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με έναν αναδευτήρα και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί και να μην υπάρχουν σβώλοι.

Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρουμε ένα παχύρευστο μείγμα.

Προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος στην κατσαρόλα με τις πατάτες και μαγειρεύουμε τη σούπα μέχρι να δέσει.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.