ΥΓΕΙΑ

Είναι ένα μέρος από το λευκό ή ηλιακό φως

Τι είναι το μπλε φως και γιατί κάνει κακό στα μάτια μας

Τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότεροι επιστήμονες ασχολούνται με το μπλε φως και με το πώς μας επηρεάζει. Οι περισσότεροι γνωρίζουμε για τις βλαπτικές ιδιότητες του ήλιου, ο οποίος εκτός από το ορατό φως εκπέμπει και αόρατες (υπεριώδεις ακτίνες) που μπορεί να μαυρίσουν ή και να κάψουν το δέρμα μας.

Επίσης συχνά ακούμε και διαβάζουμε για το πόσο βλαβερός είναι ο ήλιος στα μάτια μας. Αυτό όμως που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι το ορατό φως που εκπέμπεται από τον ήλιο περιλαμβάνει μια σειρά διαφορετικών χρωματιστών ακτίνων φωτός που περιέχουν διαφορετικές ποσότητες ενέργειας.

Το ορατό φως είναι πολύ πιο περίπλοκο από ό, τι νομίζετε. Σκεφτείτε κάποιον ο οποίος περπατά έξω στο ηλιακό φως, χρησιμοποιεί (tablets, υπολογιστές και smartphones). Με όλες αυτές τις δραστηριότητες και τις συσκευές τα μάτια εκτίθενται σε πολλές ορατές και αόρατες ακτίνες φωτός που μπορούν να έχουν μια σειρά από επιδράσεις στα μάτια και στο σώμα μας.
Τι είναι το μπλε φως;

Το μπλε φως είναι ένα μέρος από το λευκό ή ηλιακό φως. Συγκεκριμένα το ηλιακό φως αποτελείται από πολλές αποχρώσεις των χρωμάτων (κόκκινο, πορτοκαλί κίτρινο, πράσινο και μπλε). Συνδυασμένες όλες αυτές οι ακτίνες δημιουργούν το λεγόμενο λευκό φως και όλη αυτή η ενέργεια ονομάζεται ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.