ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πιο επιθετική στάση

To Youtube παίρνει μέτρα για τους παιδόφιλους

“Πιο επιθετική στάση” απέναντι τους παιδόφιλους ανακοίνωσε ότι θα κρατήσει το Youtube, απομακρύνοντας ακατάλληλες σελίδες και μπλοκάροντας σχόλια ενηλίκων σε μια σειρά από βίντεο. Ήδη, το δίκτυο έχει απομακρύνει κανάλια και ψεύτικα “ανήλικα” καρτούν.

Η απόφαση ήρθε μετά τις καταγγελίες ότι παιδόφιλοι εξακολουθούν να λειτουργούν στο δίκτυο, έχοντας καταφέρει να αποφύγουν τους μηχανισμούς προστασίας. Ορισμένες εταιρείες έχουν ειδοποιηθεί ότι η δράση των παιδοφίλων είναι έντονη, λόγω και του Black Friday.

Έρευνες που έκαναν το BBC και οι Times έδειξαν ότι εκτιμάται ότι υπάρχουν πολλοί λογαριασμοί που αφήνουν ακατάλληλα σχόλια σε παιδικά βίντεο. Ορισμένοι παιδόφιλοι μάλιστα αναρτούν βίντεο, που στη συνέχεια ποστάρουν καλοπροαίρετα χρήστες νέας ηλικίας.

Eπίσης, το δίκτυο έχει εντοπίσει σχόλια με σεξουαλικές αναφορές, ενώ σε κάποια άλλα, υπάρχει ενθάρρυνση προς τα παιδιά να δημοσιεύσουν βίντεο με σεξουαλικές πράξεις. Ορισμένοι διαχειριστές εκτιμούν ότι υπάρχουν “50.000-100.000 ενεργοί λογαριασμοί στην πλατφόρμα” από παιδόφιλους.

Παρότι το Youtube χρησιμοποιεί αλγορίθμους για να προσδιορίσει ακατάλληλο περιεχόμενο ή σχόλια, πολλοί παιδόφιλοι συνεχίζουν να σχολιάζουν σε βίντεο που απευθύνονται σε παιδιά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.