ΚΟΣΜΟΣ

Εν μέσω σεναρίων για τις προθέσεις του

Τραμπ: Η Βόρεια Κορέα είναι «κρατικός σπόνσορας τρομοκρατίας»

Αποφασισμένος να ανεβάσει το «θερμόμετρο» της έντασης στην κορεατική κρίση στα ύψη εμφανίζεται ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, γνωστοποιώντας την πρόθεσή του να χαρακτηρίσει τη Βόρεια Κορέα και το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, είναι «κρατικός σπόνσορας τρομοκρατίας».

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, η κίνηση στην οποία θα προβεί ο Ντόναλντ Τραμπ, αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την παγιοποίηση μίας επιθετικής πολιτικής, η οποία δεν αποκλείεται να έχει ως αποτέλεσμα το ξέσπασμα μίας πολεμικής σύρραξης στην κορεατική χερσόνησο.
Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν ήδη διάφορα σενάρια που αφορούν τις προθέσεις του Αμερθικανού προέδρου για την πραγματοποίηση ενός πυρηνικού χτυπήματος. Τόσο ο αρμόδιος επικεφαλής στη στρατιωτική ηγεσία, όσο και μέλη του Κογκρέσου, προειδοποίησαν τον ρεπουμπλικανό πρόεδρο ότι θα αντισταθούν σε μία τέτοια εντολή, πολύ δε περισσότερο αν δεν ακολουθηθεί η πολύ συγκεκριμένη διαδικασία και κριθεί «παράνομη».

Η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί την υλοποίηση του πυρηνικού της προγράμματος, με τον ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ, Κιμ Γιονγκ Ουν, να «επιστρατεύει» ως επιχείρημα, την άμυνα της χώρας του από την απειλή της Ουάσιγκτον.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.