ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα εποχή στις σχέσεις Αιγύπτου-Κύπρου

Τρία μνημόνια συνεργασίας υπέγραψαν Αναστασιάδης και Σίσι

Μεγάλη ώθηση στις σχέσεις Κύπρου – Αιγύπτου δίνει η επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Αιγύπτου στην Κύπρο, τόνισαν τόσο ο Νίκος Αναστασιάδης, όσο και Αμπτέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

Σε δηλώσεις τους μετά τις διευρυμένες συνομιλίες που είχαν, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοίνωσε την απόφαση για θέσπιση ενός μηχανισμού για συναντήσεις των κυβερνήσεων δύο φορές το χρόνο, με στόχο την παρακολούθηση της υλοποίησης όσων προγραμματίζονται και για την ανάληψη νέων κοινών δράσεων προς όφελος της ευρύτερης περιοχής.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η πραγματοποίηση αύριο της πέμπτης σε σειρά Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου αποτελεί απτή απόδειξη της αποφασιστικότητας μας να αναβαθμίσουν και να εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο τις σχέσεις τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Σίσι είπε ότι η επίσκεψη αυτή δίνει μια ώθηση στις σχέσεις και την κοινή συνεργασία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα συνεχιστεί για τη σταθερότητα στην περιοχή. Ανέφερε ότι ήρθε η ώρα οι λαοί να εισπράξουν τους καρπούς των σχέσεων των χωρών. Δήλωσε, επίσης, ότι αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν με τον πρόεδρο Αναστασιάδη τις διμερείς σχέσεις και την ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν τρία μνημόνια συνεργασίας στον τομέα της επιχειρηματικότητας και της ψηφιακής οικονομίας, στον τομέα των φαρμάκων και της φαρμακοβιομηχανίας και Εκτελεστικό πρόγραμμα για θέματα συνεργασίας Αστυνομικών Αρχών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.