ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η άλλη όψη του νομίσματος

Τσίπρα, πάρε το τρόλεϊ…

Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στις 15.08.2013 (www.styx.gr και www. matrix24.gr) O τίτλος στο άρθρο ήταν τότε «Στουρνάρα μπες στο τρόλεϊ».

Ήδη όμως:
Με το… μέρισμα ( επιστροφή από την αρπαγή της υπερφορολόγησης, που την επαναφορολογούν!) …Με το ηλεκτρονικό εισιτήριο (καίριο... χτύπημα στην διαπλοκή και την διαφθορά !)… Και με την… δημοφιλία του Πρωθυπουργού -με τούτα και με τα άλλα- να είναι όλα τα λεφτά, ο τίτλος (του άρθρου), δικαιωματικά του ανήκει.
Τα υπόλοιπα μένουν στη θέση τους. Ακόμη και πρόσωπα της περιόδου, που αποκαλύφθηκε η πολύκροτη υπόθεση είναι δίπλα του. Τώρα όμως μετά την καταδίκη της χώρας μας για την υπόθεση Τσαλικίδη, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων…

Δεν πάνε πολλά χρόνια. Βρισκόμαστε κάπου στην αρχή της κρίσης και εκεί στην Ακαδημία Πλάτωνος ένας γονιός αποχαιρετάει τον γιο του με λυγμούς και κατάρες
- «Κερατά διευθυντή, ξεσπάει, το έφαγες το παιδί…»
Κανείς δεν βλέπει εκείνη την ώρα το δημόσιο έλλειμμα ή τα κόλπα με την Goldman Sachs, επειδή τα πνίγει όλα η μπόχα από τις υποκλοπές. Όσο για τον διευθυντή(σ. σ. της VODAFONE) απλώς φεύγει από την εταιρεία και το παίζει καπετάνιος στα νησιά με το δικό του φουσκωτό.

Μερικά χρόνια αργότερα μια άλλη τραγωδία το 2013 λίγο πιο κάτω, στο Περιστέρι, με την κρίση τώρα να θερίζει. Ο 19χρονος δεν έχει εισιτήριο και απέναντι στον έλεγχο και την πίεση σαλτάρει από τη μεσαία πόρτα του τρόλεϊ και από τη ζωή.
- «Έχασα το παιδί μου, γιατί κάποιος αποφάσισε να το “παίξει καπετάνιος” για ένα ευρώ…», ξεσπάει ο πατέρας του παιδιού στους δημοσιογράφους.
Αλλά οι αρμόδιοι τη ρότα τους… Καπετάνιοι που πάνε το καράβι ντουγρού στα βράχια. Έχουν όμως εξασφαλίσει για τους δανειστές, πρωτογενές… πλεόνασμα, αλλά από τις ζωές των άλλων. Και βέβαια δεν κινούνται με τρόλεϊ..

ΥΓ1: Πού να τολμήσουν; Και πώς να δικαιολογήσουν και τα άλλα που «τρέχουν» η «έρχονται»;

ΥΓ2: Πάντως ο δημοσιογράφος που έβγαλε προχθές την είδηση στο Στρασβούργο για την υπόθεση Τσαλικίδη, είναι ένας από τους ανταποκριτές του ΑΠΕ, που απολύθηκε, επειδή θεωρήθηκε ότι περισσεύει. Kαι αυτός που εξασφάλισε την μοναδική φωτογραφία του θύματος, υποχρεώθηκε να βγει στη σύνταξη για να τα φέρει βόλτα.

(σςςς το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, ως συνήθως κρύβεται, ή συνομιλεί με τον κ. Παππά).

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.