ΚΟΣΜΟΣ

Ένα ακόμα χτύπημα για την πρωθυπουργό

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής πολιτικού σχεδιασμού της Τερέζα Μέι

Ο επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, παραιτήθηκε εν μέσω κλήσεων για ριζική ανατροπή του κόμματος των φιλελεύθερων.

Ο Βρετανός βουλευτής του Νόρφολκ, Τζορτζ Φρίμαν, αποχώρησε από το ρόλο του προέδρου του συμβουλίου πολιτικού σχεδιασμού της Πρωθυπουργού στο Νο. 10, για να επικεντρωθεί στη μεταρρύθμιση του κόμματος, δίνοντας ένα ακόμα χτύπημα στην αποδυναμωμένη διοίκηση της Μέι.

Ο Φρίμαν, ο οποίος μπήκε στα πρωτοσέλιδα διοργανώνοντας το «Tory Glastonbury» για ακτιβιστές του κόμματος το καλοκαίρι, δήλωσε ότι ο πρόεδρος των Τόρηδων, Πάτρικ ΜακΚλάφλιν, χρειάστηκε να αντικατασταθεί και ζήτησε νέα ομάδα στο CCHQ για να αναζωογονήσει το κόμμα.
Γράφοντας στον ιστότοπο του ConservativeHome, είπε: «Έχω παραιτηθεί από Πρόεδρος του συμβουλίου πολιτικού σχεδιασμού του Πρωθυπουργού, για να επικεντρωθώ στο ρόλο μου ως Προέδρου του φόρουμ πολιτικού σχεδιασμού των Συντηρητικών.

«Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό Συντηρητικό φόρουμ και φωνή, που ναι μεν να έρχεται από έξω αλλά να ακούγεται και μέσα στην κυβέρνηση»

Οι Εργατικοί δεν το άφησαν να πέσει κάτω και το ερμήνευσαν ως ένδειξη για περαιτέρω χάος κάτω από την ηγεσία της κυρίας Μέι, υποστηρίζοντας ότι φάνηκε τα "τεμπέλικα προνόμια" στην κορυφή του κόμματος.

Ο σκιώδης υπουργός, Τζον Τρίκετ, δήλωσε: «Για έναν άνθρωπο ο οποίος κάποτε είπε ότι ο "λόγος ύπαρξης" του ρόλου του στο No.10 ήταν να αντιμετωπίσει την πρόκληση της ανανέωσης του κόμματος, η παραίτησή του μιλάει για την τρέχουσα κατάσταση των Συντηρητικών στην κυβέρνηση. Έχει πιάσει την ουσία του Συντηρητικού Κόμματος σε μια φράση δύο λέξεων: τεμπέλικα προνόμια. Σας λέει όλα όσα συμβαίνουν με την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι επειδή δουλεύουν για τους λίγους, ενώ οι Εργατικοί εργάζονται για τους πολλούς».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.