ΕΛΛΑΔΑ

Ανάβει σήμερα το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Καλαμαριά

Σε εορταστικούς ρυθμούς μπαίνει η Καλαμαριά, καθώς ετοιμάζεται να φορέσει το γιορτινά της για να υποδεχτεί τη γέννηση του Θεανθρώπου. Η μεγάλη γιορτή θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7μμ με το άναμμα του δέντρου στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού.
Ο δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης θα ανάψει το δένδρο, δίνοντας και επίσημα το σύνθημα της φωταγώγησης της Καλαμαριάς για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις μέρες των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι ένα μεγάλο φυσικό έλατο ύψους 15 μέτρων που θα δεσπόζει στην πλατεία του δημαρχείου, μέχρι το τέλος των γιορτών, πλαισιωμένο από τα σπιτάκια του Αη Βασίλη, των Ξωτικών και το Ζαχαρόσπιτο.
Σήμερα όταν τα χιλιάδες λαμπιόνια θα ανάψουν, η πλατεία θα πλημμυρίσει από μουσική, ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά θα μοιράσουν δώρα στα παιδιά, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι θα ψάλλουν χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια, ρεπερτόριο προσαρμοσμένο στο πνεύμα των ημερών.
Θα ακολουθήσει συναυλία Παραδοσιακής Μουσικής με τους καλλιτέχνες: Κασούρα Βασίλη (λαούτο και τραγούδι), Μπαλιάκα Γιάννη (κλαρίνο), Θεοδωράκη Δημήτρη (βιολί), Μπαμπατζάνη Τάσο (κρουστά) και επίτιμη καλεσμένη η Παπαδοπούλου Κατερίνα (τραγούδι).΄Ολοι αυτοί θα τραγουδήσουν και παραδοσιακά κάλαντα απ΄όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.