ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σύννεφα» για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου λόγω Λωζάνης

Απάντηση Παυλόπουλου στον Ερντογάν, αν...

Στη σκιά της χθεσινής παρέμβασης του Ταγίπ Ερντογάν στον ΣΚΑΪ με την οποία ζήτησε αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης διεξάγεται η σημερινή επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα, ενώ ασφαλείς πληροφορίες του matrix24.gr αναφέρουν πως αν ο κ. Ερντογάν δεν ανακαλέσει, θα υπάρξει απάντηση από τον Έλληνα ομόλογό του.

Συνομιλητές του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου δεν κρύβουν τον προβληματισμό του Πρώτου Πολίτη της χώρας για όσα είπε χθες ο Τούρκος πρόεδρος σχετικά με την «επικαιροποίηση» της Συνθήκης της Λωζάνης «από το Α ως το Ω», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αποφασίσει να απαντήσει με ισχυρό και ηχηρό τρόπο στον Τούρκο ομόλογό του, κατά τις κοινές δηλώσεις των δύο ανδρών στο Προεδρικό Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού.
Ενόχληση στο Μαξίμου
Η παρέμβαση Ερντογάν, πάντως, δεν ενόχλησε μόνο την Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος φάνηκε να υπονομεύει τις θετικές προοπτικές που είχαν καλλιεργηθεί για την επίσκεψή του. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, αποφασίστηκε χθες βράδυ να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, διαμηνύοντας πως η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αφενός αδιαπραγμάτευτη, αφετέρου αποτελεί θεμέλιο λίθο για την βελτίωση της σχέσης των δύο πλευρών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.