ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανηγυρική η πρώτη κοινή συνεδρίαση των ΚΟ – Ικανοποίηση στα κομματικά επιτελεία

«Απόλυτη ταύτιση» σε σειρά πραγμάτων μεταξύ ΔηΣυ και Ποταμιού

Απολύτως ικανοποιημένοι είναι στην Χαριλάου Τρικούπη από την χθεσινή πρώτη, πανηγυρική, κοινή συνεδρίαση των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων, Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού, που αποτελεί κατά τους ίδιους ένα ακόμα βήμα στην πορεία προς την ολοκλήρωση του εγχειρήματος ανασυγκρότησης του χώρου, με το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής τον Μάρτιο.

Σημείο ‘κλειδί’ για την ικανοποίηση αυτή η πλήρης ταύτιση που παρατηρήθηκε στην αντιπολιτευτική γραμμή κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, όπως κατέστη απολύτως σαφές από τις ομιλίες τόσο της Φώφης Γεννηματά όσο και του Σταύρου Θεοδωράκη. Αμφότεροι εξάλλου, στο εσωτερικό των κομμάτων τους, περιγράφουν την κυβέρνηση ως ένα ‘εθνολαϊκίστικο μόρφωμα’ που εφαρμόζει άκρως συντηρητικά μέτρα και σε καμία περίπτωση ως μία αριστερή κυβέρνηση. Αμφότεροι οι αρχηγοί, όμως, κινήθηκαν σε απολύτως διακριτή γραμμή και από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ απόλυτη ήταν η στήριξή τους και στην κοινή τους απόφαση για το όνομα «Κίνημα Αλλαγής», το οποίο επιθυμούν να γίνει ένα Κίνημα …νίκης, όπως διαβεβαίωναν συνεργάτες τους λίγο αργότερα χθες. Σημείο ‘κλειδί’ όμως στην μεταξύ τους ομόνοια υπήρξε και η απόφαση για αυτόνομη πορεία που υποστηρίζεται με ζήλο από όλες τις πλευρές, με την Φώφη Γεννηματά να διαβεβαιώνει πως «ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να μας εντάξουν σε μέτωπα υπέρ ή κατά άλλων πολιτικών δυνάμεων». Παράλληλα, ειλημμένη πρέπει να θεωρείται η απόφαση και για σκληρή αντιπολίτευση εντός των τειχών της Βουλής. Ήδη, οι 25 συνολικά βουλευτές των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων προσφέρουν την άνεση κατάθεσης νομοθετικών πρωτοβουλιών, όπως αυτή για την προστασία της πρώτης κατοικίας των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών, την οποία και προανήγγειλε για το αμέσως επόμενο διάστημα η Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στην ‘πληγή’ των πλειστηριασμών.

Επαγγελλόμενοι την μεγάλη Αλλαγή για τον τόπο, κάτι που προϋποθέτει να αλλάξουν πρώτα οι ίδιοι, όπως τόνισε στην ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης, ζητούν την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, την ήττα των συντηρητικών πολιτικών της λιτότητας και την αναμέτρηση με ό,τι καθηλώνει την χώρα στο χθες, όπως σημείωσε αναλυτικά η Φώφη Γεννηματά. «Ταράξαμε τα νερά, δημιουργούμε το νέο που θα αλλάξει τους συσχετισμούς, ξεβολέψαμε τους εταίρους του μικρού και μίζερου δικομματισμού», είπε, καταχειροκροτούμενη, δίνοντας το στίγμα για την πορεία που επιθυμεί να έχει το Κίνημα Αλλαγής στο εξής.

Επόμενος σταθμός, η πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, πιθανότατα εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Αμέσως μετά, η συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και τα άλλα όργανα που θα οδηγήσουν τον χώρο στο Συνέδριο, με κορυφαίο σταθμό πάντως το ίδιο το ιδρυτικό Συνέδριο τον Μάρτιο…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.