ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Χουλιαράκης: Η υπεραπόδοση οφείλεται αποκλειστικά στην απόδοση του ΕΦΚΑ

Στην «λευκή τρύπα» του ΕΦΚΑ απέδωσε αποκλειστικά την επίτευξη υπερπλεονάσματος για το 2017 ο κ. Γιώργος Χουλιαράκης υποστηρίζοντας ότι τα φορολογικά έσοδα ήταν κάτω των προβλεπόμενων στόχων.
«Τα φορολογικά έσοδα του 2017 ήταν κάτω από τον στόχο. Η υπεραπόδοση οφείλεται αποκλειστικά ή σχεδόν αποκλειστικά στην απόδοση του ΕΦΚΑ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χουλιαράκης με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται ο προϋπολογισμός επιχειρώντας να απαντήσει στην κριτική βουλευτών της αντιπολίτευσης. Ο ίδιος δε σημείωσε ότι «κάθε προϋπολογισμός θέτει έναν μόνο στόχο. Τον στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων. Οι εκτελέσεις των προϋπολογισμών του 2015-16-17 έπιασαν τον στόχο τους για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία. Για την ανάπτυξη, ο προϋπολογισμός κάνει προβλέψεις δεν βάζει στόχους».

Ωστόσο, η αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε υποστηρίξει ο κ. Ευλείδης Τσακαλώτος στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής στις 2.11.2017. Τότε ο υπουργός Οικονομικών είχε παραδεχθεί πως «Η υπεραπόδοση δεν είναι όλη από την υπερφορολογία αλλά ένα μεγάλο κομμάτι έρχεται από άλλα σημεία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.