ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα το μεσημέρι

Έκδοση του Ρώσου Μr Bitcoin στις ΗΠΑ αποφάσισε ο Άρειος Πάγος

Tην έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ στις ΗΠΑ ενέκρινε το ποινικό τμήμα του Άρειου Πάγου το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο λόγος πλέον ανήκει στον υπουργό δικαιοσύνης, Στ. Κοντονή, η υπογραφή του οποίου απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας μόλις καθαρογραφεί η απόφαση.

O 38χρονος Ρώσος κατηγορείται ότι «ξέπλενε» μέσω πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων (bitcoin), κέρδη εγκληματικών οργανώσεων, το ύψος των οποίων υπολογίζεται από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε 4 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Aλεξάντερ Βίνικ συνελήφθη στα τέλη Ιουλίου στη Χαλκιδική, μετά από ανθρωποκυνηγητό και πολύμηνη έρευνα του FBI και των μυστικών υπηρεσιών.

Οι αμερικανές διωκτικές Αρχές αποδίδουν στον 38χρονο ότι διαχειριζόταν την πλατφόρμα BTC-e, μέσω της οποίας νομιμοποιήθηκαν κέρδη από παράνομες δραστηριότητες εγκληματικών ομάδων. Ως τέτοιες δραστηριότητες αναφέρονται για παράδειγμα κυβερνοεπιθέσεις από «χάκερ» που ζητούν λύτρα, φοροδιαφυγή μέσω bitcoin κ.ά.

Η πλατφόρμα BTC-e θεωρείται από τα πλέον διαδεδομένα ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τη συσχετίζει με τη δράση ύποπτων προσώπων, χάκερ, πρακτόρων, ακόμη και εκβιαστών του κυβερνοχώρου.

Ο εκζητούμενος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με τα όσα του καταλογίζουν οι αμερικανικές αρχές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.