ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές και για τα υπερπλεονάσματα

Φίλης: Το 2018 θα βγουν στο «σφυρί» 40.000 σπίτια και δεν θα είναι μόνο βίλες

Αιχμηρές αναφορές για την πολιτική των υπερπλεονασμάτων, την «πρώην μεσαία τάξη» και τους πλειστηριασμούς συμπεριέλαβε στην τοποθέτησή του για τον κρατικό προϋπολογισμό ο κ. Νίκος Φίλης.
Λαμβάνοντας τον λόγο την ώρα που στην αίθουσα της Ολομέλειας βρισκόταν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο κ. Φίλης είπε πως «Πρέπει να τεθεί εκ νέου το θέμα της μείωσης των πλεονασμάτων προκειμένου να μην γίνουν οι μειώσεις των συντάξεων το 2019». Κάλεσε δε την αντιπολίτευση «να αποδεχθεί να βοηθήσει την κυβέρνηση σε μια ειλικρινή συζήτηση για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και των πλεονασμάτων».

Αναφορικά δε με τους πλειστηριασμούς εκτίμησε ότι το 2018 θα βγουν στο σφυρί πάνω από 40.000 ακίνητα μεταξύ των οποίων και λαϊκές κατοικίες.
«Πρέπει να υπάρξει οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας με βάση την αξία και να μην μείνει η κυβέρνηση στην συμφωνία κυρίων με τις τράπεζες. Η σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τις διοικήσεις των τραπεζών έδειξε ότι υπάρχουν όρια, ενδεχομένως και αδιέξοδα στην υπόθεση» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει:

«Πάνω από 40.000 πλειστηριασμοί έχουν υπολογιστεί να γίνουν για το 2018. Αυτοί δεν θα αφορούν μόνο βίλες με πισίνες, αλλά και φτωχόκοσμο. Ανθρώπους της πρώην μεσαίας τάξης που εξουθένωσε η κρίση. Θα κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. Πρέπει να υπάρξει η δυνατότητα του δανειολήπτη να παίρνει το σπίτι του στην τιμή που θα τα αγοράζουν τα funds ή ο μειοδότης. Είναι στο χέρι μας να έρθουν καλύτερες μέρες».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.