ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Γιορτινή πατατοσαλάτα

Giortini-patatosalata_min

 

Υλικά

  • 8 μέτριες κόκκινες πατάτες, μαγειρεμένες και κομμένες σε κύβους
  • 2 σέλερι, λεπτοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα
  • 4 αβγά βρασμένα, κομμένα
  • 1/2 φλ αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο
  • 1/4 φλ κόκκινη γλυκιά πιπεριά, κομμένη
  • 1/4 φλ πράσινη πιπεριά, κομμένη
  • 1-1/4 φλ μαγιονέζα
  • 1/4 φλ κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλ γιαούρτι
  • 1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, λιωμένος ή 1 κ.γ. βασιλικό, ξερό
  • 1 κ.σ. φρέσκια μαντζουράνα, λιωμένη ή 1 κ.γ. μαντζουράνα, ξερή
  • 1 κ.σ. φρέσκο άνηθο, λιωμένο ή 1 κ.γ. άνηθο, ξερό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 4 μεγάλα ντοματίνια, χοντροκομμένα
  • 1 φλ κατεψυγμένος αρακάς, ξεπαγωμένος
  • 1 φλ τυρί τσένταρ, τριμμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις πατάτες, το σέλερι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αβγά, το αγγούρι, την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, την κρέμα, το γιαούρτι, το βασιλικό, τη μαντζουράνα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι

Ενώνουμε το μείγμα γιαουρτιού με τις πατάτες και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον αρακά και το τυρί.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.