ΚΟΣΜΟΣ

Κανένας από τους προκατόχους του δεν έχει σημειώσει τέτοια δημοσκοπική ανατροπή

Κατά 6% πιο δημοφιλής ο Μακρόν στις τελευταίες δημοσκοπήσεις

Μια πρωτιά για τον Γάλλο πρόεδρο καθώς,σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Ifop» για λογαριασμό της εφημερίδας «Journal du Dimanche», ένα 52% των Γάλλων εκφράζουν θετική άποψη για τον Εμανουέλ Μακρόν-αύξηση έξι ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Ανάλογη δημοσκοπική ανατροπή δεν την έχει καταφέρει ούτε ένας από τους προκατόχους του.
Πού μπορεί να οφείλεται αυτή η δημοσκοπική ανατροπή;Αν και τα γαλλικά ΜΜΕ δεν επεξηγούν τους λόγους που πιθανότατα εκτόξευσαν την λαοφιλία του, ο ίδιος παραδέχθηκε σε χθεσινή του συνέντευξη στο γαλλικό δίκτυο «France 2» ότι κοιμάται ελάχιστα γιατί θέλει να κάνει πράξη τα όσα έχει υποσχεθεί στους Γάλλους πολίτες. Κι ενώ το επιτελείο του Μακρόν απολαμβάνει την δημοσκοπική άνοδο του Γάλλου ηγέτη, οι σφοδροί του πολέμιοι καραδοκούν στη γωνία...

Σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση για το χλιδάτο πάρτι γενεθλίων του Μακρόν

Ο Μακρόν μαζί με την σύζυγό του Μπριζίτ, τα παιδιά και τα εγγόνια της, πραγματοποίησε το Σάββατο πάρτι για τα γενέθλιά του σε κάστρο στην Κοιλάδα του Λίγηρα.

Στο παραμυθένιο κάστρο Σαμπόρ πραγματοποίησε το Σάββατο πάρτι για τα 40στά γενέθλιά του ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν (θα γίνει 40 Μαΐων την ερχόμενη Πέμπτη). Περιστοιχισμένος από την 64χρονη συζύγό του, Μπριζίτ, τα παιδιά και τα εγγόνια της, ο νεότερος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, μετά τον Ναπολέοντα, γιόρτασε τα γενέθλιά του σε ένα από τα 440 πολυτελή δωμάτια του κάστρου, που κτίστηκε πριν από 500 χρόνια περίπου από τον βασιλιά Φραγκίσκο τον Α' και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Όμως, αν και το Μέγαρο των Ηλυσίων ανακοίνωσε πως το χλιδάτο πάρτι γενεθλίων του Γάλλου προέδρου αλλά και η διαμονή του ίδιου και της οικογένειάς του στο κάστρο πληρώθηκαν από τον ίδιο και την Μπριζίτ Μακρόν, η αντιπολίτευση άσκησε δριμεία κριτική στο Γάλλο πρόεδρο.

«Ποιος είναι ο βασιλιάς;», αναρωτήθηκε στο Twitter o Λιονέλ Λουκά, πρώην βουλευτής των Ρεπουμπλικανών ενώ η βουλευτής των Πρασίνων, Εσθέρ Μπενμπασά, τόνισε ότι η άφιξη του Μακρόν στο κάστρο την Παρασκευή συνέπεσε με την ανακοίνωση της κυβέρνησής του πως δεν θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό.

Το πρωτοκλασάτο στέλεχος της Αριστεράς και ηγέτης της «Ανυπότακτης Γαλλίας», Ζαν Λικ Μελανσόν, ανέφερε πως είναι «παράξενο» για τον Γάλλο πρόεδρο να θέλει να κάνει πάρτι σε ένα βασιλικό κάστρο.

Ο Μακρόν πραγματοποίησε επίσκεψη μαζί με την σύζυγό του και στον ζωολογικό κήπο του Μποβάλ, που βρίσκεται κοντά στο κάστρο Σαμπόρ. Στις 4 Δεκεμβρίου, η "Πρώτη Κυρία" της Γαλλίας βάφτισε την Yuan Meng, ένα θηλυκό πάντα που φιλοξενείται στον ζωολογικό κήπο και είναι το πρώτο πάντα που έχει γεννηθεί σε γαλλικό έδαφος.

Όπως επισημάνθηκε από το Μέγαρο των Ηλυσίων, ο Μακρόν νοίκιασε μια αίθουσα του κάστρου με δικά του χρήματα, όχι με χρήματα των Γάλλων φορολογούμενων. Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους πολιτικούς του αντιπάλους, ιδιαίτερα στην άκρα Αριστερά και την άκρα Δεξιά, να καταγγείλουν αυτή τη «μοναρχική εκτροπή» του. «Esprits chagrins» τους αποκάλεσε ο Εμανουέλ Μακρόν μιλώντας σε δημοσιογράφους, κάτι σαν «επαγγελματίες της κόντρας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.