ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης-Διακιοσύνης

Κοντονής για πόθεν έσχες: Απαραίτητη η δήλωση μετρητών και πολύτιμων ειδών

Επανήλθε και πάλι σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής , στο θέμα των δηλώσεων πόθεν έσχες (περιουσιακής κατάστασης) κατά το κλείσιμο της ομιλίας του σε εκδήλωση – στρογγυλή τράπεζα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου και ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιρειών.

Ειδικότερα, ο κ. Κοντονής ανέφερε «πρόθεση της Κυβέρνησης είναι ο έλεγχος του πόθεν έσχες να είναι αποτελεσματικός. Σαφής πρόθεση της Κυβέρνησης είναι οι δηλώσεις πόθεν έσχες να είναι το ίδιο για οποιονδήποτε πολίτη» και προσέθεσε ότι «για αυτό κρίναμε ως απαραίτητη και τη δήλωση των μετρητών και πολύτιμων ειδών. Το μέτρο αυτό βοηθάει στην θωράκιση των θεσμών και τη διαφάνεια. Απαντά σε εύλογα και πάγια αιτήματα της κοινωνίας».

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής προσέθεσε ότι «ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη είναι κορωνίδα της πολιτικής μας και όσοι μιλούν διαφορετική είναι κακόπιστοι και υποτιμούν τις κυβερνητικές προτάσεις».

Και κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης: « Όπως δε είπε χθες και ο καθηγητής Σταύρος Τσακυρακης, οι παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη δε γίνονται υπό το φως της μέρας».

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου Σπυρίδων Φλογαΐτης, ο δικηγόρος και πρόεδρος του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος Λεωνίδας Γεωργόπουλος και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη Νικόλας Κανελλόπουλος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.