ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κουραμπιέδες με ελαιόλαδο

Koyrambiedes-me-eleolado_min

 

Υλικά

  • 2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. ζάχαρη  άχνη +  επιπλέον για πασπάλισμα
  • 1 κρόκο αβγού
  • 1 λεμόνι, ξύσμα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 3 φλ. (400γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. ψημένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη άχνη, τον κρόκο του αβγού και χτυπάμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Προσθέτουμε σταδιακά  το μείγμα αλευριού –μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες  και τις τοποθετούμε σε σειρά σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Αφαιρούμε  το ταψί από το φούρνο και τους αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Πασπαλίζουμε τους κουραμπιέδες με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.