ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

Κρέτσος: Oι γνωστοί ολιγάρχες της τηλεόρασης θέλουν να μην πληρώσουν

Στη... «γραμμή» του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση που μίλησε για «τακτοποίηση» του τοπίου στα media «εναντίον όσων βάζουν τρικλοποδιές», κινείται η απάντηση που έδωσε πριν από λίγο στους καναλάρχες (ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ) ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.
Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρει ότι «οι γνωστοί ολιγάρχες της τηλεόρασης» όπως τους αποκαλεί, προβάλλουν τα «σοβαρά» επιχειρήματά τους με στόχο την αναβολή της διαδικασίας αδειοδότησης και την αποφυγή πληρωμής.

Ο κ. Κρέτσος υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αναμένει τον διεθνή συντονισμό των συχνοτήτων για να προχωρήσει τον σχετικό διαγωνισμό και χαρακτηρίζει αστείο το επιχείρημα περί αναμονής για την τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης.

Συγκεκριμένα στην δήλωση του επισημαίνει:

Στο πλαίσιο αυτών των ενεργειών επικαλούνται μέχρι και τα αποτελέσματα του SEDDIF. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών θα πρέπει να τονιστούν τα ακόλουθα:

1. Στο SEDDIF καθορίστηκε το ποιες συχνότητες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά την απόδοση του Δεύτερου Ψηφιακού Μερίσματος. Σε ημερομηνίες δηλαδή που θα καθοριστούν μετά από συμφωνία με τις όμορες χώρες. Δεν αποφασίζει δηλαδή μόνο η χώρα μας για το χρονοδιάγραμμα, αλλά θα υπάρξει και δεύτερος γύρος συναντήσεων με τις όμορες χώρες. Συνεπώς το επιχείρημα περί αναμονής για την τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης είναι αστείο. Μήπως η ΕΙΤΗΣΕΕ θα ήθελε να περιμένουμε και το WRC-2023 για να δούμε αν τελικά θα υπάρξει και Τρίτο Ψηφιακό Μέρισμα στη βάση της απόφασης του WRC-2015;

2. Τουλάχιστον είναι ευχάριστο ότι αναγνωρίζεται η προσπάθειά μας για το διεθνή συντονισμό των συχνοτήτων. Σαφώς και αποτελεί επιτυχία της ομάδας συντονισμού που από τις 2,5 συχνότητες (αντί για 8) που θα παρέμεναν στη χώρα μας σε κάποιες περιοχές, π.χ. στις Κυκλάδες, μετά την απονομή του Δεύτερου Ψηφιακού Μερίσματος, κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό τον ραδιοδιαύλων. Αυτό και ως απάντηση για τον αριθμό 4 που προέβλεπε και η προηγούμενη διαδικασία αδειοδότησης.»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.