ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θα πει στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά

Με το βλέμμα στην κοινή συνεδρίαση των ΚΟ ΔηΣυ και Ποταμιού

Το στίγμα της για το επόμενο διάστημα και μαζί το στίγμα του Κινήματος Αλλαγής, αναμένεται να δώσει σήμερα, στην πρώτη κοινή συνεδρίαση τωνΚοινοβουλευτικών Ομάδων Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού, το μεσημέριστην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, η Φώφη Γεννηματά.

Στην ομιλία της, η νεοεκλεγείσα στη θέση της επικεφαλής του υπό συγκρότηση φορέα, θα επιχειρήσει μία ιστορική αναδρομή για το πώς έφτασε οχώρος στο σήμερα, ενώ θα μιλήσει και για το αμέσως επόμενο διάστημα, και μέχρι το Συνέδριο του Μαρτίου, που θα καταστήσει τον νέο φορέα γεγονός. Στην ομιλία της, θα επιχειρήσει να απαντήσει στην κριτική που έχει δεχθεί τόσο εκείνη όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης από την ανακοίνωση του ονόματος «Κίνημα Αλλαγής» και εξής,ενώ θα δώσει το στίγμα του υπό συγκρότηση φορά για τη στάση που θα κρατήσει απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Απολύτως βέβαιο θεωρείται ότι η Φώφη Γεννηματά θα προτείνει συγκεκριμένα πράγματα για τις προγραμματικές θέσεις που θα πρέπει να παρουσιάσει ο νέος φορέας, βάζοντας την ατζέντα του προσυνεδριακού διαλόγου που θα εκτυλιχθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Η επικεφαλής του νέου φορέα αναμένεται ακόμα να αναφερθεί στο πώς θα βαδίσει η Κεντροαριστερά στο διάστημα ως τις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, βάζοντας παράλληλα τον ‘οδικό χάρτη’ για τα ενδοπαραταξιακά ζητήματα, αλλά και την παρουσία του νέου φορέα στο πολιτικό γίγνεσθαι ευρύτερα. Όσο για το διάστημα μετά από τις εθνικές εκλογές, θα επιμείνει στην γραμμή ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα ή τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, μένοντας πιστή στην γραμμή της ‘αυτόνομης στάσης’ και της ‘αυτοδύναμης στρατηγικής’. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αντιστρέψει το ερώτημα, δηλώνοντας πως η Κεντροαριστερά έχει συγκεκριμένη προοδευτική πρόταση και είναι τα άλλα κόμματα που θα πρέπει να απαντήσουν στο κατά πόσον θέλουν να συμβάλουν στην υλοποίησή της. Σημαντικό μέρος της ομιλίας της θα αναφέρεται στο Σχέδιο Ελλάδα, καθώς αυτό αποτελεί και την ‘μαγιά’ για τη σύνθεση περαιτέρω των θέσεων του υπό συγκρότηση κόμματος, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και στην ανάγκη συστράτευσης των πάντων, γύρω από τον στόχογια αύξηση της δύναμης του χώρου στις επόμενες εκλογές.

Εκτός από την Φώφη Γεννηματά, στην πανηγυρική συνεδρίαση θα μιλήσει και ο επικεφαλής του Ποταμιού, ως ο μόνος -πέραν εκείνης- αρχηγός κόμματος με κοινοβουλευτική παρουσία, ενώ δεν αποκλείεται τον λόγο να πάρει καιο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Διαφάνειας ΝίκοςΑλιβιζάτος, προκειμένου να κάνει και τον ‘απολογισμό’ της εκλογικής διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.