ΕΛΛΑΔΑ

Σώος ο συνοδοιπόρος του

Νέα τραγωδία στον Όλυμπο: Εντοπίστηκε νεκρός ορειβάτης

Πρόκειται για έναν 55χρονο ορειβάτη που τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση κατά την διάρκεια αναρρίχησης στο στον Όλυμπο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι διασώστες που κατάφεραν να τον προσεγγίσουν τα ξημερώματα της Τρίτης στη θέση Λούκι Καλογήρου όπου είχε εγκλωβιστεί, διαπίστωσαν ότι είχε χάσει τη ζωή του.

Συγκεκριμένα, την αστυνομία ειδοποίησε ο συνοδοιπόρος του το απόγευμα της Δευτέρας, όταν ο 55χρονος άτυχος άνδρας δεν είχε τις αισθήσεις του από την ώρα που ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική καθώς είχε τραυματιστεί στο κεφάλι από την πτώση του.

Αμέσως, στήθηκε επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν 16 πυροσβέστες με τρία οχήματα από Κατερίνη και Λιτόχωρο καθώς και από την 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, αλλά οι δύσκολες καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα να μην φτάσουν έγκαιρα στο σημείο και να τον βρουν νεκρό περίπου στις 2 τα ξημερώματα.

Ζωντανός εντοπίστηκε ο 37χρονος άνδρας που είχε πάει για αναρρίχηση με τον 57χρονο.

Ο 37χρονος είναι τραυματισμένος ελαφρά, με μώλωπες και κακώσεις σε αρκετά σημεία του σώματός του, ενώ ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν έχει κάποιο σπάσιμο.

Αυτή ήταν η τρίτη επιχείρηση στον Όλυμπο από το Σάββατο, όταν σημειώθηκε η τραγωδία με το θάνατο του 25χρονου ορειβάτη και τον τραυματισμό του φίλου του. Χθες, δύο ορειβάτες εντοπίστηκαν τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.