ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινός πρωθυπουργός

Ο Νετανιάχου συναντάται με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντάται σήμερα στις Βρυξέλλες με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πέντε ημέρες μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις ΗΠΑ.
Στη διάρκεια της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες ο Νετανιάχου θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Στη διάρκεια του «άτυπου» πρωινού με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα ζητήσουν για μια ακόμη φορά «την επανέναρξη σοβαρών διαπραγματεύσεων» με τους εκπροσώπους των Παλαιστινίων, όπως δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.
Η Μογκερίνι υπενθύμισε την Παρασκευή τη σταθερή θέση της ΕΕ για το Μεσανατολικό: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η μόνη ρεαλιστική λύση βασίζεται στη δημιουργία δύο κρατών, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, με την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα των δύο κρατών βάσει των συνόρων του 1967».
Σύμφωνα με την ίδια, «είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ να βρεθεί μια βιώσιμη λύση σε αυτή τη σύγκρουση, που διαρκεί δεκαετίες».
Η ΕΕ επιθυμεί εξάλλου να εκμεταλλευθεί την επίσκεψη του Νετανιάχου για να εκφράσει τη διαφωνία της με τη συνέχιση του εβραϊκού εποικισμού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.