ΚΟΣΜΟΣ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη σε βάση στη Λαττάκεια

O Πούτιν ανακοίνωσε την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την Συρία

Τη σταδιακή απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία ανακοίνωσε τη Δευτέρα από τη ρωσική βάση της Λαττάκειας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Πούτιν πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Συρία το πρωί της Δευτέρας και ανακοίνωσε πως έχει διατάξει τη σταδιακή απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την περιοχή.

«Έλαβα μια απόφαση, ένα σημαντικό μέρος των ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία επιστρέφει στην πατρίδα Ρωσία. Έχω δώσει εντολή στον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό του στρατού να ξεκινήσουν την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων προς τα σημεία μόνιμης παραμονής τους», δήλωσε ο Πούτιν απευθυνόμενος στους Ρώσους στρατιωτικούς.
«Μέσα σε δύο χρόνια, οι Ρώσοι και οι Σύροι στρατιωτικοί νίκησαν την πολυπληθέστερη στρατιωτική ομάδα τρομοκρατών», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, η απόφαση του Πούτιν σχετίζεται με τη νίκη κατά του Ισλαμικού Κράτους και των «τρομοκρατών», των αντιπάλων δηλαδή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, του οποίου παραμένει σύμμαχος. Ο ίδιος ο Άσαντ, άλλωστε, τον υποδέχθηκε στην αεροπορική βάση της Λαττάκειας και ενώπιόν του έγιναν οι ανακοινώσεις Πούτιν.

Η επίσκεψη Πούτιν στη Συρία διήρκεσε μόνο μερικές ώρες και ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ μόνο μετά την αναχώρησή του. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο Ρώσος πρόεδρος βρίσκεται ήδη στο Κάιρο, ενώ θα ακολουθήσει το ταξίδι του στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.