ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Παπανάτσιου: «Με το αφήγημα της υπεροφορολόγησης επιχειρείτε να αμνηστεύσετε όσους φοροδιέφευγαν»

Μπορεί ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής του Γιώργος Χουλιαράκης να παραδέχθηκαν πως «ζόρισαν» την μεσαία τάξη με υπερφορολόγηση, η κυρία Κατερίνα Παπανάτσιου ωστόσο έχει διαφορετική γνώμη. Η υφυπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι όσοι μιλούν για υπερφορολόγηση επιχειρούν να αμνηστεύσουν όσους φοροδιέφευγαν.
«Με το αφήγημα της υπεροφορολόγησης επιχειρείτε να αμνηστεύσετε όσους φοροδιέφευγαν. Η πραγματικότητα είναι πως είχαμε σημαντική επιτυχία στον αγώνα της φοροδιαφυγής και θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη. Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει» είπε η κυρία Παπανάτσιου για να προσθέσει: «Σημασία έχει ο τελικός σκοπός που είναι η συμμόρφωση των υπόχρεων. Η πολιτική μας αποδίδει. Η βελτίωση συμμόρφωσης στον ΦΠΑ είναι θεαματική. Τα έσοδα αυξήθηκαν χάρη στους ελέγχους και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές».
«Τα σενάρια της αντιπολίτευσης καταρρίπτονται. Πρώτα εμφάνισαν το σενάριο της καταστροφολογίας και τώρα της υπερφορολόγησης» είπε σε άλλο σημείο. Επίσης, η υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι βελτίωση εμφανίζει και η πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.