ΕΛΛΑΔΑ

Ήταν επαγγελματίας οδηγός Βουνού και εκπαιδευτής

Ποιος είναι ο 55χρονος έμπειρος ορειβάτης που σκοτώθηκε στον Όλυμπο

Ο νεκρός που ανασύρθηκε σήμερα το πρωί από χαράδρα στον Όλυμπο είναι ο Χρήστος Ανανιάδης, οδηγός Βουνού από τη Θεσσαλονίκη. Ο Χρήστος Ανανιάδης ήταν επαγγελματίας οδηγός Βουνού και εκπαιδευτής. Με μεγάλη δράση δεκαετιών σε βουνά και ορθοπλαγιές της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και με εκπαιδευτικό έργο σε δεκάδες σχολές, ήταν από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς έλληνες ορειβάτες, όπως σημειώνει το site anevenontas.gr.

Το ατύχημα έγινε χθες πάνω στο μονοπάτι από Λιβαδάκι για Πριόνια, στο γνωστό ζωνάρι. Ο “σχοινοσύντροφος” του Χρήστου τραυματίστηκε, ευτυχώς σχετικά ελαφρά. Οι ομάδες διάσωσης προσέγγισαν το σημείο χθες τα μεσάνυχτα και έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία, ο οποίος είναι σε σχετικά καλή κατάσταση.

Eιδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική και οι δύο ορειβάτες ηλικίας 37 και 55 ετών τραυματίστηκαν, με τον 55χρονο να είναι σε σοβαρότερη κατάσταση. Ο ένας ορειβάτης είχε τις αισθήσεις του και περπατούσε, έστω με δυσκολία. Έκατσε δίπλα στον φίλο του, ο οποίος έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Τελικά δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή. O άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην 24η Ταξιαρχία Λιτοχώρου Πιερίας και από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Στις 15:45 το απόγευμα της Δευτέρας ο 37χρονος ορειβάτης ειδοποίησε, μέσω του κινητού του, πως ο ίδιος ο 55χρονος είχαν τραυματιστεί και εγκλωβιστεί στη θέση Καλόγερος του Ολύμπου κατά τη διάρκεια αναρρίχησης. Ο 37χρονος ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή ότι ο 55χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι από την πτώση.

Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση διάσωσης από το Σάββατο, οπότε και σημειώθηκε η τραγωδία με τον θάνατο του 25χρονου ορειβάτη και τον τραυματισμό του φίλου του.

Την Κυριακή εγκλωβίστηκαν δύο ακόμη άτομα τραυματισμένα, τα οποία μεταφέρθηκαν σώα στην Κατερίνη μετά από πολύωρη προσπάθεια των ΕΜΑΚ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.