ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Πολάκης: «Η χώρα θα βγει από την κρίση και θα είναι ντάλα μεσημέρι. Αύγουστος θα είναι»

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ την περίοδο της αντιπολίτευσης υποστήριζαν ότι η τότε κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπογράφει τα μνημόνια «στα τέσσερα». Σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Πάυλος Πολάκης χαρακτήρισε την υπογραφή των μνημονίων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «αξιοπρεπή συμβιβασμό».
«Τον Ιούλιο υπογράψαμε έναν αξιοπρεπή συμβιβασμό. Δεν προσκυνήσαμε» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας θέλοντας προφανώς να δείξει ότι σημασία έχει ο τρόπος που υπογράφει μια κυβέρνηση τις δεσμεύσεις τις χώρας και όχι το περιεχόμενο των δεσμεύσεων. Πάντως, ο κ. Πολάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι «η χώρα θα βγει από την κρίση και θα είναι ντάλα μεσημέρι. Αύγουστος θα είναι» ενώ προανήγγειλε πως τότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή της πολιτικής που εκφράζει αυθεντικά τον ίδιο και την κυβέρνηση. «Θα τα επαναδιαπραγματευτούμε όλα για να φτιάξουμε μια χώρα Δημοκρατική που θα πετάξει έξω όλους τους κρατικοδίαιτους και τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά μας που έφυγαν σαν τα χελιδόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πολάκης υποστήριξε πως το «χατζάρι του μνημονίου στην Υγεία θα κρατήσει για 6-7 μήνες ακόμα» ωστόσο ανέφερε ότι τα τελευταία τρία χρόνια τα κονδύλια για παροχές Υγείας έχουν αυξηθεί και τα οικονομικά των δημόσιων νοσοκομείων έχουν νοικοκυρευτεί. « Το 2014 τα νοσοκομεία είχαν καθαρή θέση 701 εκατ. ευρώ χρέος. το 2017 με στοιχεία Οκτωβρίου και αναγωγή στο έτος προβλέπουμε πλεόνασμα 312 εκατ. ευρώ συν 60 εκατ. ευρώ από τις υγειονομικές περιφέρειες. Γι αυτό και δεν χρειάζεται του χρόνου το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να δώσει το ίδιο ποσό που έδωσε φέτος».

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ELLHNAS. 19:12 14/12/2017

    Ντάλα μεσημέρι Κυριακής εκλογών, θα σας τον φορέσει μιά για πάντα ο αγανακτησμένος και χρεοκοπημένος Έλληνας μουνό…α του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.