ΕΛΛΑΔΑ

Περιφέρεια Αττικής

Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων για Βρεφονηπιακούς-Παιδικούς σταθμούς σε 15 δήμους

Προτάσεις για ανέγερση ή επέκταση υφιστάμενων βρεφονηπιακών - παιδικών σταθμών, ζητά η Περιφέρεια Αττικής να υποβάλλουν οι δήμοι, με στόχο την επέκταση του δικτύου των Υποδομών Φροντίδας Παιδιών της Περιφέρειας. Η πρόταση για να υποβάλουν τις προτάσεις τους, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020, απευθύνεται στους 15 πρώτους δήμους: Αθηναίων, Πειραιώς, Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Περάματος, Αίγινας, Ασπροπύργου, Καλλιθέας, Μοσχάτου - Ταύρου, Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Φυλής, Λαυρεωτικής, Τροιζηνίας - Μεθάνων, Μαραθώνα και Μεγαρέων.
Πρόκειται για τη δράση με τίτλο «Υποδομές Φροντίδας Παιδιών - Νέες Πράξεις», συνολικού προϋπολογισμού 11.500.000 ευρώ, η οποία εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 10 («Ανάπτυξη - Αναβάθμιση Στοχευμένων Κοινωνικών Υποδομών και Υποδομών Υγείας») και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Στόχος της πρόσκλησης είναι να συμπληρωθεί και να επεκταθεί το δίκτυο των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών της Περιφέρειας Αττικής και η προβλεπόμενη δημιουργία υποδομών παιδικής μέριμνας αφορά τουλάχιστον 360 βρέφη ή/και παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Απώτερος σκοπός είναι να βελτιωθεί η ποιότητα επάρκειας των παρεχόμενων υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας στους εν λόγω Δήμους και να εξασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση σε υποδομές κοινωνικής πρόνοιας, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τα φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού αλλά και την αυξημένη ζήτηση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης.
Σημειώνεται ότι με τη συγκεκριμένη δράση, η Περιφέρεια Αττικής, (μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020), ενισχύει την κοινωνική μέριμνα, πυλώνα της οποίας αποτελεί και το ενταγμένο και υλοποιημένο πρόγραμμα της Εναρμόνισης Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής, το οποίo επίσης χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 09.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.