ΚΟΣΜΟΣ

Σχεδόν 500 φοιτητές δηλητηριάστηκαν σε καφετέρια πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης

Εκατοντάδες φοιτητές στην επαρχία Ριζέ, της Μαύρης Θάλασσας, έσπευσαν ή διακομίσθηκαν σε ιατρικές εγκαταστάσεις με συμπτώματα ναυτίας, εμέτου και διάρροιας στις 12 Δεκεμβρίου, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Οι μαθητές του πανεπιστημίου Recep Tayyip Erdoğan (RTEÜ) υποψιάζονται ότι έχουν δηλητηριαστεί στην καφετέρια του σχολείου, δήλωσε ο κυβερνήτης του Ριζέ, Ερντογάν Μπεκτάς, στις 13 Δεκεμβρίου.

Η επίσημη δήλωση ανέφερε ότι συνολικά 473 μαθητές είχαν απευθυνθεί σε δύο ιατρικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.
«Τέτοια θέματα μπορεί να προκύψουν κατά την προετοιμασία μαζικών γευμάτων. Προβλέπονται προφυλάξεις για την αποφυγή αυτών των περιστατικών, αλλά μπορούν ακόμα να συμβούν», ανέφερε ο Μπεκτάς.

«Τρεις χιλιάδες μαθητές και προσωπικό τρώνε στο πανεπιστήμιο μας. Εξετάζουμε διεξοδικά την κατάσταση. Λαμβάνουμε δείγματα. Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί», πρόσθεσε μετά την επίσκεψη στο δημόσιο νοσοκομείο του Ριζέ, στις 13 Δεκεμβρίου.

Οι υπεύθυνοι για το περιστατικό θα εντοπιστούν και θα λάβουν την κατάλληλη τιμωρία, ορκίστηκε ο κυβερνήτης.

Ο διευθυντής υγείας του Ριζέ, Μουσταφά Τεπέ, δήλωσε ότι νοσηλευτές και γιατροί έπρεπε να ανακληθούν από άδεια για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Περίπου 311 από τους 313 φοιτητές που έσπευσαν στο Κρατικό Νοσοκομείο του Ριζέ, τη νύχτα, έχουν πάρει εξιτήριο και 156 από τους 160 φοιτητές που απευθύνθηκαν στο ερευνητικό νοσοκομείο του Ριζέ επίσης πήραν εξιτήριο.

Έξι φοιτητές είναι ακόμα υπό θεραπεία. Όλοι ανέφεραν ότι έτρωγαν το ίδιο πιάτο με κρέας που σερβίρεται στην καφετέρια της πανεπιστημιούπολης του Fener.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.