ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι συγκροτούν το άτυπο όργανο που συντονίζει τις δύο ΚΟ

Σκληρή αντιπολίτευση σχεδιάζει το Κίνημα Αλλαγής

Τους τόνους στην αντιπολιτευτική τους δράση σηκώνουν στην Χαριλάου Τρικούπη, σε μία προσπάθεια το Κίνημα Αλλαγής να δώσει το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει απέναντι στην κυβέρνηση, πριν ακόμα συγκροτηθεί σε κόμμα.

Δείγμα γραφής για το πώς θα κινηθεί στο εξής το υπό συγκρότηση Κίνημα, θεωρείται η σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, με αφορμή την κακή κατά την Χαριλάου Τρικούπη προετοιμασία του ταξιδιού του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Παράλληλα, όμως, με μεθοδικό τρόπο θα μπαίνει στο στόχαστρο του Κινήματος Αλλαγής και η ΝΔ, αφού το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην αυτόνομη πορεία του στα πολιτικά πράγματα του τόπου και κάθε άλλο παρά θέλει να δώσει δικαιώματα για …παρεξηγήσεις υπέρ του ενός ή του άλλου πόλου, ενός μικρού διπολισμού τον οποίο εξάλλου δεν αναγνωρίζει.

Αντιστοίχως, υψηλοί αναμένεται να είναι οι τόνοι στη Βουλή κατά της κυβέρνησης, εκ μέρους των στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού που θα πάρουν τον λόγο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό και τους εφαρμοστικούς νόμους που θα ακολουθήσουν ως το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2018. Στο μεταξύ, ήδη προαναγγέλθηκαν οι δύο πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα καταθέσει ο χώρος το αμέσως επόμενο διάστημα, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που του δίνουν οι 25 συνολικά πλέον βουλευτές, μια και οι δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό τους.

Η ίδια η Φώφη Γεννηματά προανήγγειλε την προηγούμενη Τετάρτη την κατάθεση πρότασης νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών, για την οποία μάλιστα και πραγματοποιήθηκε ήδη σύσκεψη στη Βουλή την Παρασκευή, καθώς και νομοθετική πρωτοβουλία για το ΦΠΑ των νησιών που αυξάνεται από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Για τον καλύτερο συντονισμό των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού, δουλεύουν σε καθημερινή βάση οι Γραμματείς τους Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιώργος Μαυρωτάς αντίστοιχα, με το άτυπο όργανο που συγκροτούν να συμπληρώνεται από τους τέσσερις κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Ανδρέα Λοβέρδο, Θανάση Θεοχαρόπουλο, Σπύρο Δανέλλη και Γιώργο Αμυρά. Από κοντά και οι διευθυντές των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Βασίλης Έξαρχος και Νίκος Μηλαπίδης και πάντα υπό την εποπτεία των δύο επικεφαλής, της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.